Future is Female

Den här t-shirten har nog aldrig känts mer rätt. Jag fullkomligt älskar den. Min kollega och en av Sveriges mest fantastiska instruktörer, Cecilia Gustafsson, gör den. Jag blev helt förälskade i den uppe i Åre och då sålde hon slut på den, men igår kom ett paket med den och 2 till som är minst lika fina men med annan text ( ni ska självklart få se dem med).

Men ärligt, tjejer vi behöver varann och vi behöver tro på en värld med jämställdhet med allt vad det innebär från lika löner och damstarter på långlopp.

 

SaveSave

16 Personalities

Största cykelveckan i Sverige vibrerar med efterdyningar överallt i alla mina feeder och jag är så sjukt stolt över alla She Rides cyklister som kört Tjejvättern, Halvvättern och Vätternrundan.  Jag har suttit en bra stund nu och försökt formulera det jag känner i ord, men tycker inget jag skriver gör alla i communityn rättvisa. Jag vill hur som helst uttrycka min tacksamhet och stolthet över alla. Så jäkla glad att ni finns och till dig som kanske inte är med oss än, stort välkommen in i värmen och gemenskapen.

Jag har cyklat och cyklat den här veckan. Idag hade jag solkörning och motvind hur jag än körde,kändes det som. Vinden var varm och puttade mig bakåt om jag inte borrade mig framåt.

När jag kör distans och är själv så brukar jag lyssna på podcasts. I helgen har jag betat igenom en del avsnitt och vill tipsa om avsnittet med Timbuktu i Framgångspodden. Så himla bra på så många sätt. Ikväll så hade jag 30 trevar i öronen och de pratade bla om personlighetstest. Jag kan tycka sådant är lite kul och var tvungen att gå in och göra testet de pratade om på 16 Personalities.

Min testresultat blev – The Campaigner. Och sedan gjorde jag om testet och blev en Entertainer.

Tror jag är en blandning av mycket – men tycker det är så himla intressant! Vad tror du jag är för personlighetstyp?

 

 

SaveSave

Lördagsslista

 

#1. Mitt orangeri – hörrni, jag har skördat och ätit min första egen gurka! Vilken grej alltså! Snacka om närodlat.

#2. She Rides – jag spricker lite av värme, kärlek och stolthet för communityn som är helt makalöst fantastisk på alla sätt. Imorse runt 4 på morgonen startade de nere i Motala och kör just nu runt Vättern. Ifjor (ni kan läsa om det här) och året innan (här hittar ni inlägget om det) cyklade jag med dem, nu hejar jag ivrigt på sidanom.

#3. Svenska jordgubbar –  Köpte första asken för säsongen idag – och ja det är lite smått fantastiskt. Så fantastisk att jag åt upp hela lådan.

#4. Fredagsdiss – Ok, så himla svenskt att gnälla på vädret och jag vet att det egentligen är rätt härligt i alla väderlag, men spöregnet i veckan, som var som en monsun, gjorde mig genomdränkt på 10 sekunder.

#5. Morgonlöpning med Rocky – Han och jag kör några gånger i veckan på morgonen en liten tur runt på halvön. Jättelugnt och jag får mest kämpa med att hålla emot Rocky när han himla himla gärna drar som en draghund. Vi springer med sele som jag har runt höften och den lilla ”skiten” drar som en tok nedför men aldrig uppför.

#6. Särskrivningar – alltså jag gör dem ibland med, men få saker får mig att skratta så himla mycket.

#7. Mina nya cykelskor – Limiterade och fantastiska landsvägsdojor, de bästa där finns faktiskt. S-Works 6 Road.

SaveSave

Åre Crit – Ride Your Heart Out

Det är tre veckor sedan WorkOut Åre – jag lovade spellistor och klassupplägg. Den första klassen hittar ni här. Andra klassen handlade om efterlikna ett upplägg som påminner om det Mattias Reck kör med proffsen när de ska toppas. Nedskalat och modifierat såklart, för att fungera i cykelsalen med allt vad det innebär. Mattias höll en föreläsning i samband med klassen för att alla skulle få en djupare förståelse för just cykelspecifik träning.

Med på scen var såklart båda stjärnorna Elin & Mattias. Tack för att ni gjorde klassen fantastisk, och tack till dig som var med!

Upplägget: 

Uppvärmning: Stegvis ökning under 15 min med 3 stycken igångdrag på 6 sek. 2 stående och ett sittande.

Block 1: 3x3min på stressad tröskel vila 1 min.

Vila 3 min 

Block 2: 1x3min på stressad tröskel vila 1 min, 6×40:20 VO2MAX

Vila 6min 

Block 3: 8×40:20 VO2MAX

 

Spellista: 

1. Octo Octa – Where Are We Going? 

2. Zakir – Ruhi (Just Emma Remix)

3. Bambook – Humble Hearts (Finnebassen remix)

4. Moby – Why Does My Heart Feel So Bad (Oxia Dub Remix) 

5. Deadmau – Polaris (Original Mix)

6. Adana Twins – Uncompromising (Original miz)

7.  C.Vogt – Purple Hills (YokoO Remix)

8.  ARTBAT, Rafael Cerato – Uplift (Original Mix)

9.  ATTLAS, deadmauM – Bad At Titles

10.  Dave Pad – I Get This Feeling (Original Mix)

11.  JUDAΣ – Revulsion II (Original Mix)

12. WZNGWW!_Maskara_Original_Mix

13. Groofeo – Follow Me

14. Groofeo Walking In the Shadows

15. Rest (Original Mix)

 

 

Lida Loop

Lida Loop 2017 är avklarat och största segern är att jag fick ta mig i mål med en bra känsla. Jag har haft extremt mycket strul och oflyt i slutet av förra säsongen in i denna säsongen som skapat mycket frustration och hjärnspöken. Det viktigaste för mig var att ta mig i mål och träna på att tävla. Känna på kroppen lite och testa lite olika saker. Jag är extremt sugen på mera tävling, göra det som behövs för att få extra fart i benen, efter Lida och helgen som varit. Det kändes som att jag under de där tre looparna hittade körglädjen igen och dödade lite demoner och väckte tävlingslusten.

Min puls var helt tokig under loppet och jag låg på över 90% av MHR under hela körtiden som var strax under 3h. Jag har haft problem under våren med dåliga blodvärden och visst något är lite obalanserat uppenbarligen, och tror när allt är på plats kommer det hända fin fina saker. Det är min övertygelse och förhoppning.

Lida Loop är en kul bana tycker jag. Alla looparna utom den sista, tycker jag faktiskt är riktigt kul. Jag måste berömma arrangörerna som verkligen försöker hitta den optimala lösningen för damstarter. I år startade vi 8 min efter alla herrar i tävlingsklass. Det var ett fantastisk bra intiativ men tyvärr ingen bra eller optimal lösning. Vi visste att vi skulle köra ikapp några av herrarna, men kanske inte redan efter några kilometer. Det blev en massa ”jag kommer vänster och tack tack”. Och ett extra tack till alla er som släppte förbi oss och hejade. Jag hejar vidare på Lida och är säker på att vi snart har den optimala lösningen för oss. Alla som vågar göra en skillnad för att vi ska kunna tävla med egen start och också slår ett slag för att påverka cykelsporten så att fler tjejer vågar tävla och känna lika värde som herrarna – ska ha en enorm eloge, så här kommer den. TACK!

 

SaveSave