Boost your warrior KOST Rawfodd

RAWMIX & RAWBULLAR – Test av ny supermixer 

Detta inlägget är gjort i samarbete med RawMix.

 

Jag har under en tid ställt min Vitamix i hörnan ett tag, och testat en ny mixer, Rawmix. För flera år sedan körde jag sönder mixer efter mixer när jag stod i köket. Främst när jag gjorde mycket rawfood. Motorn orkade helt enkelt inte.

Rawmix är en riktig värsting, och pallar trycket, minst sagt. Jag har kört med den rätt hårt och den får än så länge full pott.

En mixer ska för mig vara robust, ha ordentligt med motor, klara av att mixa precis allt. Vara lätt manövrerad. Här kammar den hem full pott.

 

rawmix-2 rawmix rawmix-3

 

Jag testade den genom att göra härliga energigivande gröna bollar.

Du behöver

 

  • 1 1/2 dl Cashewnötter
  • 1 dl mandel
  • 1 1/2 dl kokos
  • 1 msk spirulinapulver
  • 1 dl gula russin
  • 1 dl aprikoser
  • saft från 1 lime
  • pistagenötter och bipollen att rulla bollarna i.

 

Mixa alla ingredienser utom pisatgenötter och bipollen, till en deg. Forma till bollar. Hacka pistagenötter o blanda med bipollen. Rulla bollarna i blandningen.

 

healthy-snacks-spirulina-2

healthy-snacks-spirulina-3

TRÄNING

Följ med på vår morgonpromenad

Jag och Rocky har en runda som slingrar sig i urskogen runt vårt berg. Den tar en timme att gå, med lite extra lydnad 90 minuter. Mjuka stigar blandat med kala klippor och stenar. Ljus som silas mellan träden. Och färgar mossan glittrande i guld. Avtryck av klövar från rådjur och älg. Och en och en annan rävskit i en prydlig liten hög.

Jag andas faktiskt lite större här. Det är magiskt. Det guldiga ljuset.

 

rocky-3

rocky-11

rocky-5

rocky-6

rocky-7

rocky-9

rocky-8

rocky-10

TRÄNING

Sex saker en måndag

Idag har jag varit på en av mina kollegors föredrag om våra produkter och nyheter på Specialized. Tycker det är himla himla kul att få uppleva sina kollegor och jobbarkompisar i sitt esse, där de har sin kompetens och är som bäst – och win win att lära sig själv något nytt om våra grejor.

När jag parkerade bilen så passade jag också på och lämna in den för tvätt och städning – vilken otroligt bra grej. Så extremt nöjd över det. Jag köpte mig tid liksom. Har varit på väg att dra ut dammsugare, förlängningssladd osv hur länge som helst men inte orkat, och nu – blev det gjort när jag jobbade och sedan var bilen tokigt glänsande och ren när jag satte mig i den! Måste vara mitt bästa tips denna veckan alltså!

En annan kanske lite annan sak som är otroligt viktig och som kommit i min feed idag är att göra något större för de barnfamiljer i jul eller hemlösa och andra som behöver hjälp genom att bidra med en liten gåva till Stadsmissionen. Känns nästan makabert att skriva det efter att jag lagt pengar på något så ytligt som en biltvätt, men det är ju så här det ser ut, i många av våra liv. Jag tycker att det är viktigt att kunna unna sig att sätta guldkant på livet  men också väldigt viktigt att hjälpa dem som behöver det.

Jag älskar också djur och du kan också ge en djurklapp i julklapp – så himla fint.

En annan sak idag är min måndagsklass på SATS Hötorget, en Shape 17:30. Jag älskar den klassen. Jag älskar alla mina klasser men den här rackaren är ny och nu har den formats och växt till något fint.

Vill ni se en liten gnutta av vad hur Technogyms Group Cycle ser ut? Kika på klippet nedan från Fitnessfestivalen med mig och Norberto.

 

TRÄNING

Söndagstipset

Om du bor i Stockholm är att ta dig ned till Nybrokajen – mittemot Dramaten och titta på älgarna som lyser upp i vintermörkret. Gick förbi dem idag efter att ha varit på julbord med SATS Hötorget på Fjäderholmarna.

Andra tipset oavsett var du är – tipsar jag om innan jag själv kollat på den, för att så många de senaste dagarna tipsat mig om den – Food Choices på NetFlix.

Jag kör förresten mina klasser i princip hela julen – så boka! Hoppas vi ses imorrn på min Shape på Hötorget 17:30!

julalgar

TRÄNING

Snäll + kalender

Luften är sådär kristallklar och krispig. Sådär så att utandningen hänger kvar i luften. Det knastrar när fötterna går över marken. Det är vinter nu. Kallt. Ett litet tunt snötäcke ligger över marken och det är snart jul. Vi har en liten ekorre som håller till i vår ena tall – ni ser den om ni kikar noga på bilden.

Dagens tips – Ni vet snällkalendern som jag tipsade om några inlägg bak – den sålde slut, hurra! Och nu finns det en digital version som inte tar slut – du hittar den här! In och öppna luckorna och inspireras till att verkligen göra något fint för någon annan.

ekorre