Boost your warrior CYKELSPECIFIKT

Strongher

Jag är så himla stolt över alla fantastiska tjejer (och killar) som är med i She Rides. Det är gåshud om och om igen. Ni vet när man känner att man är delaktig i något större, något som gör skillnad – ett ställe där drömmar förverkligas, leende sprider sig och vänskap etableras. Jag startade She Rides, just för det. Och därför är jag så himla extra extra glad att vara en av Stronghers ambassadörer. Samma mål, samma drömmar och samma driv – och större. She Rides blir tillsammans med Strongher ännu härligare.

Visst är det coolt att vi kan hjälpas åt att få fler tjejer att börja cykla, du och jag.

Bilden nedan är från Vätternrundan.  På väg ut ur Jönköping där det var extra stökigt med halka, massa cyklister. Vår SUB-grupp splittrades där en kort stund och jag lekte vallhund upp och ned för den där backen som börjar på B och vars namn jag verkligen inte kommer på. Vi fick ihop hela klungan till slut. Tog oss mot vårt första depåstopp. efter en ryckig första körning ned till Jönköping så  pratade vi just där om att man inte är stark ensam – utan starkare tillsammans. Vi vände det där och då – och tog oss i mål. Gladare och starkare. Det är precis det där det handlar om.

 

vr2016

 

 

ÖVNINGAR & TIPS TRÄNING

Grodhopp

Grodhopp eller hopp framåt – kalla det vad du vill men du, hoppa lite idag! Jag har alltid sagt att man blir lyckligare av att skutta. Kombinera den med någon av övningarna som du hittar här. Sätt ihop en kort intensiv sekvens med planka, explosiva övningar. Värm upp med den här. Tada! Enkelt och snabbt träningspass.

Grodhopp

grodhopp grodhopp2

Tänk på: – Att landa med kontroll och gå så djupt ned i knäböjen som du kan, men utan att tappa kontrollen. Gör så explosiva hopp du kan och stanna upp i själva landningen så att du inte faller framåt.

Bra för: Explosivitet, benstyrka och kondition.

Antal repetitioner: Gör övningen så många gånger du kan i 30–60 sekunder x 3-4.

 

 

 

 

TRÄNING

Måndagslista

Det är måndag och vi är mitt i sommaren. Jag är mitt i sommaren. Jag spenderar de flesta timmarna om dygnet utomhus. På cykeln eller i trädgården. Att pyssla med trädgården har blivit som meditation. Sådan där nödvändighet faktiskt för att balansera upp tillvaron. Det är något otroligt lugnande i att vara kreativ ute i trädgården. Enda problemet är att jag inte kan sluta tänka på vilka nya plantor jag behöver – jag är som bestatt, som vanligt i min värld – går jag in för något gör jag det till 110%. Jag vill ha en naturtomt som är välvårdad, vacker men ändå vild och livfull.

Andra saker på min måndagslista är  vänner. Vilken grej va. De som finns och stannar kvar i vått och torrt. Älskar det till månen och tillbaka.  –  Knowing a person is like music, what attracts us to them is their melody, and as we get to know who they are we learn their lyrics.

Bruna ben och cykelbränna. Vackert och meriterande i vissa umgänge och avskyvärt i andra. Jag är randig just nu och låter timmarna på sadeln visas på min hud.

Lugnet. Jag älskar det. Det bästa när det infinner sig.

Tävlingsvecka – i helgen som kommer är det Ränneslätt. Har aldrig kört den banan men bara hört fantastiska saker. Jag har en nacke och en rygg som spökar men hoppas att det försvinner.

Vad har du funderat på i dag? 

 

nike cycling club nike-cycling-club-2

Boost your warrior

Version 5.0

I morgon måndag är det den officiella dagen för släppet den nya N+TC appen. Äntligen är det mixed gender och på svenska. Programmen är uppdaterade och allt känns himla fräscht. För att ladda ned den behöver du – om du redan har NTC installerat, avinstallera den gamla och sedan ladda ned den nya 5.0.

Jag, Madde, Åsa och Maria har varit med och översatt. Hoppas att ni gillar den – let us know! Droppa en kommentar och säg vad du tycker!

 

ntc 5.0

Boost your warrior

Midsommar

Midsommar. Skaldjur, underbara vänner och sådär avslappnat firande. Sådär som är bra för själen.

Grillad hummer och pilgrimsmusslor – marinerade i olivolja med citron, salt, svartpeppar och färsk timjan. Rena enkla smaker som bomull för smaklökarna.

 

midsommar-7 midsommar-10 midsommar-12 midsommar-18 midsommar-19 midsommar-20 midsommar-23 midsommar-24 midsommar-25 midsommar-26 midsommar-29 midsommar-31 midsommar-33 midsommar-39 midsommar-41 midsommar-42 midsommar-43 midsommar-44 midsommar-45 midsommar-46 midsommar-47 midsommar-49 midsommar-51 midsommar-53 midsommar-54 midsommar-60 midsommar-61 midsommar-63 midsommar-64 midsommar-64 midsommar-66 midsommar-71 midsommar-72