Jessica Clarén

A BIG HEART AND SOUL
Scroll Down

#31

Hörrni, tack för all pepp efter mitt ”besvikna inlägg” – tack från hela hjärtat.

Det är ny vecka och jag tycker att denna veckan ska du och jag boosta själen på riktigt.

> > Ta dig ut i skogen och plocka närodlat på riktigt. Jag drömmer om smörstekta kantareller.

> > Köp ett riktigt gott vin, unna dig en lite dyrare flaska, korka upp den tillsammans med en god vän och prata om allt – mellan himmel och jord. Kan så klart fungera lika bra med en flaska ramlösa förstås.

> > Planera in en underbar helg i Högbo helgen den 24-25 oktober (samt em den 23:e) med löpning och mtb, god mat, härligt sällskap och fantastisk träning. Mer info kommer men hoppa in här för att hålla koll på allt.

> > Har du storlek US 8 och pronerar? Jag har ett par sprillans nya Nike Zoom Structure som behöver hitta en ägare. Skicka mig ett mail på jessica@jessicaclaren.com om du vill ha dem.

> > Gör en bucketlist för hösten. På min finns massor av härliga saker – tänkte dela med mig av den senare i veckan, men bla hoppas jag på att göra något förtrollande med den här människan tillsammans med det här gänget.

> > Tyck om dig själv. Lätt att skriva och säga – men på riktigt, det finns bara en av dig – du är unik på alla sätt och vis. Värd att älskas allra mest av dig själv. Om du ger dig själv snälla tankar kommer det lysa på utsidan.

jessica-oakley-specializedkeps-3

Besviken

Att vara besviken är ingen rolig känsla. Besviken är ett ord som gör ont i själen tycker jag. Det värsta som finns är att göra någon besviken eller känna sig sviken.

Genom livet är det omöjligt att undvika att känna det någon gång, men det går att aktivt göra val för att undvika det – men sen händer det och det kan vara sådär otroligt smärtsamt. Jag är starkt övertygad om att motgång föder framgång om man lyckas resa sig dock.

Idag blev jag besviken – mest på mig själv, för att jag vill så mycket och att sommaren 2015 verkar gå till historien som sommaren med oflyt med tävlingar. En del av mig ser ändå framsteg och möjligheter medan en andra del av mig är besviken och ledsen.

Jag åkte till Norberg idag efter att ha kunnat träna bra en och en halv vecka efter att ha legat riktigt sjuk lika lång tid. Innan dess var jag förkyld igen och innan dess var jag nere för räkning med hjärnskakning. Klart att kroppen tar stryk och formen får sig en törn.  Det säger sig själv. Ändå vill jag – så gärna – och det är svårt att acceptera.

Så dagens race i ett tokigt blött Norberg med ösregn och en masstart som jag tycker är lite otäck, hoppades jag på ett stark race där kroppen och jag skulle ha kul och gå i mål slutkörda men känna oss starka.

Jag punkade och fick inte rätt på det och fick bryta. Så bittert och så surt.

Jag jobbar på att se det positiva och har surat klart. Men jag önskar ändå att jag inte varit sjuk innan i sommar eller att jag fick några race med känslan av att allt stämmer.

i-turned-out

Raw Chocolate Cheesecake

Det fortsätter och regna – fortfarande mysigt tycker jag. Regnet gör att jag fortsätter trolla i köket. Hoppas att det kommer ut en kokbok av det här.

Snabb dessert att fixa – jag hade egentligen tänkt att göra något sådant här och sedan skära upp fina tårtbitar – men hittade inte själva kakformen så styrde om till att använda stora muffinsformar istället.

Botten

 • 1 dl cashewnötter
 • 1 dl hasselnötter
 • 1 dl urkärnade dadlar
 • 1 /2 dl kokosflingor
 • 2 msk raw kakaopulver
 • 1 msk carobpulver (kan uteslutas)
 • nypa salt
 • 1-2 msk kokosolja

Mixa allt tills du får en deg. Tryck ut ett lager deger i varje form.

Mellanlager 

Valfritt nötsmör – jag använde mandelsmör

Bred ut en klick på varje lager deg.

Fyllning

 • 2-3 dl kokosgrädde
 • 2 dl cashewnötter blötlagda i minst 4 timmar
 • 2 msk kakaopulver
 • 1-2 msk agave
 • 2 msk kakaonibs

Mixa allt till en smet och häll över i formarna.

Toppa med skivade jordgubbar. In i frysen i 3-4 timmar minst – innan servering.

Garnera med färsk mynta och färska bär.

chocolate-cheesecake-3
chocolate-cheesecake-5