Jag vill fräscha upp det mesta

Vet ni, den där cykelresan kan alla vara med på, man behöver inte vara speciellt tuff. Och tuff är bara en definition tycker jag, alla är tuffa på sitt sätt, jag lovar. Det finns fantastiska landsvägar och man kommer kunna välja om man vill köra stig eller landsväg. Är du mer nyfiken kika här.

Idag har det varit snöstorm, helt tokigt. Och jag längtar som så många andra, eller alla efter våren. Jag vill fräscha upp det mesta, som jag alltid vill varje gång vi byter årstid. Vissa saker jag har på min önskelista – vissa har jag redan.

Uppifrån ned: 

  1. She Rides nya limiterade design med flamingos. Så somrig så man blir till sig. Känns lite som isglass, pool och solsken. Man kan beställa den fram till på söndag här.
  2. Nya sneakers. Våren innebär nya fräscha sneakers. Älskar skor som är helt rena och oanvända.
  3. Min favoritparfym. Eller en av dem. Doften jag har i princip varje dag.
  4. Det är något med den där mustiga färgen som gör att jag vill ha jackan och den tillsammans med gröna skor med lite glam – oslagbart.
  5. Vattenkanna – mitt orangeri. Längtar efter att få plantera ut mina plantor och inte stänga i dem i ”kuvösen”.
  6. Jag vill ha nya kuddar i sofforna. Den här heter Zebra och är så himla fin.
  7. I orangeriet ska vi dra vatten och jag vill ha en fin slang i färg eller svart, vilken färg tycker du?

Uppdatera din cykelsal

I lördags morse åkte jag till Oslo för att presentera cykelklasser på Connected Experience Convention. Technogyms helhetslösningar ruskar om gruppträningsalarna och äntligen är det så digitalt att jag blir lycklig. Viktigt dock i den digitala världen, att inte glömma av det enkla avskalade kan vara lika bra. Att det är träningen i sig som är det viktiga. Men jag älskar att jag kan köra film, watt, rpm och puls på en och samma gång – och växla mellan dem. Eller köra allt på samma gång.

Och jag tror att många behöver haka på och uppdatera cykelsalarna. Uppdatera det som står fysiskt i salarna och vad som erbjuds ut till medlemmarna. Och framförallt, se över innehåll på klasserna och utnyttja det faktumet att vi kan göra så himla mycket bra i cykelsalen. Ge variationen mellan enkla avskalade pass till pass där du får allt och lite till.

Det är ändå faktiskt så, att medans många klasser som fanns för 10-15 år sedan har fått ge vika för andra träningsformer, så har cyklingen jämt och ständigt stått stark. Jag tycker att det är lite lustigt att vi idag ändå fortfarande benämner klasserna med ett ord – ”spinning” eller ”cykel”. Att vi inte erbjuder på schema rena enkla beskrivningar av vad syftet på klassen. Tänk vilken dröm att ha en anläggning som försöker vara lika trendig i cykelsalen som i övriga gruppträningssalar där det oftast pumpas in nyheter. Att ge medlemmarna en chans att se över helheten av vad de får där och då.

Jag tycker det är dags att cykelsalen får komma fram i rampljuset.

Att det investeras och satsas på de medlemmarna, instruktörerna som väljer att lägga sina träningstimmar där inne.

 

Drömresan

Jag har många drömresor. Eller rättare sagt jag kan tänka mig att göra många resor så som jag drömmer om dem. En av dem handlar om att ta She Rides (Dig!) och cykla på drömstigar, drömmig asfalt, inramad av förtrollande natur som nästan knockar dig av sadeln. Njuta av fantastiskt sällskap, ni vet sådan man blir lycklig av in i själen. Dricka och äta gott. Allt som allt, bara balsam för själen, hjärtat och helheten. Jag tror att jag kanske är något på spåren nu och att vi snart kan göra allt det där ihop. En vecka med oförglömlig cykling, spa, vingårdar, berg och solsken. Vad tror du, skulle du vilja följa med?

      

MACARON Colors

På min önskelista är pastell. Och en av mina favoritskor – Flyknit Racer. Åh vill liksom ha allihop och gå under körsbärsträden i Kungsträdgården.

Trust when the answer is no…

… there is a better YES down the road.

Jag tror på att det du ger får du tillbaka. Tusen gånger om. Kanske inte direkt men någon gång. Karma   kan vara det finaste och fulaste – men jag vet att om du uppskattar och visar det för din omgivning, gör val som inte handlar om att kliva över andra utan mer om att se dig själv och alla andra, ödmjukt och förstående för olikheter, kommer du vinna så mycket tillbaka.

Att ha tålamod med våra olikheter och tolerans för att vi inte alla drar åt samma håll jämt, är en träningssak men handlar också om insiktsfullt i vem du själv är och var dina egna värderingar ligger rotade. Vet du det, var du står, så står du oftast stadigt hur hårt det blåser. Ibland blir man kanske lite tilltufsad – men oftast – så är det lättare att backa hem och andas en extra gång.

Det är en ny vecka – fast det är tisdag så är det liksom måndag. Och denna veckan, andas en extra gång i situationer som är utmanande och acceptera att vår styrka tillsammans ligger just i att vi är olika.

 

Catch up

Det känns som man knappt hinner blinka så är påskledigheten slut.  Och vi behöver prata om det här – vad hände med vädret? Det har snöat HELA påsken och är iskallt så det biter in i märgen. Även om jag ÄLSKAR väder som busar till det, hade jag tänkt mig solsken och plusgrader.

Men vi har ändå lyckats vårstäda tomten, sätta staket runt så vi stänger ute rådjur från mina tulpaner och funkior och håller busarna inne – win, win med andra ord. Rocky har ”gjort” tomten hela dagen och ligger helt utslagen i soffan.

Det växer också så det knakar inne i mitt orangeri. Vi har byggt en liten ”kuvös” till alla plantorna så de har det varmt och härligt på natten. Det trängs små små plantor av bland annat massa olika tomater, paprikor, gurka, melon, selleri, purjolök, broccoli. Sedan lite olika blommor och massor av pelargonior (tantvarning!!!).

Jag har fått hem, fått på och stansat Specialized nya Renegadedäck på min mtb som jag testkörde i Holland i somras. Ny gummiblandning, nytt mönster och tokigt bra grepp och sååå lättrullade. Kommer bli allas favorit tror jag. Ska skriva mer om dem i ett separat inlägg.

Imorrn ska jag cykla Lindingöbanans nya del. Börjar bli dags att förbereda sig lite mer för race.

Nu ska jag dricka ett glas rött. Uppdatera gjord träning i Guided Heroes och se en bra film. Vad har du gjort i påsk?