Reminder

Du, du vet att alla kroppar är vackra va? Att det inte bara är något man säger, utan att det faktiskt är så. Din kropp är något av det bästa du har och äger. Älska den för allt den är och allt den inte är. Sparka ideal och tankar om att du inte är tillräcklig långt bort. Glöm dem och tänk dem aldrig igen. Ge utrymme till sådant som får dig att känna dig stark, stråla och våga ta för dig. Sätt dig själv och din kropp i centrum. Och var så jäkla stolt över att du är du och att du har just din kropp. Smal, stor, mittemellan – oavsett form, fasiken vad fantastisk den är.

 

 

Watch more sunsets and Netflix

Minns ni att jag kände den på passet i onsdags, sommaren. Pang sa det så kom den. När solen brände bort dimman. Sommarvärmen. Känns som om att hela Stockholm, förutom en och en anna taxichaufför,  saktat ned och hela känsloregistret får extra kraft att expandera. Det är som att alla kan andas lite lättare och solen ger mer energi.

Jag flyttade ut kontoret först i solen, men efter  en minut så fick  jag sätta mig i skuggan. Termometern mätte som mest 28 grader. Där i första sommarvärmen fick jag extremt mycket gjort. Kändes som att gräset blev flera nyanser grönare under tiden jag satt där.

Tog min in till stan när arbetsdagen var slut, lagom när alla kör hem så kör jag i motsatt riktning, för att vicka på en shape på Sats Hötorget – min egen Shape ligger på måndagar. Det var en tapper skara som valde bort första AW:n och ett glas rose i sommarvärme för att istället linda kroppen i härliga utmanande rörelsekedjor. Men vilken grupp – alltså vet ni, antalet deltagare spelar ingen roll om de som är där – verkligen är där. Klassen var inte ens halvfull, men stämningen var så fantastisk att det inte gjorde det minsta.

Det är härligt det där, när man får den där varma känslan av tacksamhet helt oväntat. Tack som tusan för det alla ni som var med idag.

Och du, den kommer nu, sommaren – gå ut – Watch more sunsets and Netflix!

 

Nu kommer den!

Nu kommer den. Sommaren. Igår kväll när jag körde mitt kvällspass var luften fuktig av varm luft på väg in, tung blöt dimma dolde skymningen. Fåglarna sjöng och den där fantastiska ljusgröna färgen som kommer på våren börjar fylla skogen. Själen blir lite extra lycklig.

Jag har en träningsvecka med många timmar på sadeln. Benen är lite slitna efter lite för tung träning i måndags men började så smått vakna igår.

 

Idag har jag

… vaknat alldeles för tidigt. Ni vet sådär tidigt att man känner sig bakfull hela dagen. Klev upp, åkte iväg mot jobb och hamnade såklart i bilkö. Stockholm, jag älskar dig men avskyr verkligen bilköerna.

… lokaliserat bänken/border ur IKEAs kollektion Stockholm, som jag fått helt tokigt habegär efter och som verkar vara slut överallt, förutom i Borlänge! Och jag hade sådan tur att Caroline skulle dit och kunde ta med sig ett till mig i Sthlm. Så lycklig! Jag ska ha det vid fotändan av sängen, kommer bli så fint mot det dova pastell grågröna vi har i sovrummet. Jag vill gärna ha skåpet med, har jag kommit fram till. Det som är på den översta bilden. Måste alltså försöka hitta det med.

… planterat om några av plantorna som jag inte har hjärta att slänga. Men nu kan jag inte spara de andra tomatplantorna. De är fantastiskt fina och jag vill gärna att de hittar ett hem, jag kan leverera dem inom Sthlm till någon kärleksfull människa som vill adoptera dem. Det är ”vanliga” tomater, bifftomater, ”svarta” tomater och gula tomater som jag inte minns riktigt vilka det är. Har 2 gurkplantor med och broccoli.

… funderat på livet. Ganska stort och yvigt. Men ändå konkret. Jag kan tycka det är extremt läskigt att fundera på att vi har begränsad tid och kan få panik av det.

… har en lustig känsla i höftböjaren. Tror att kombination race på söndag och shape direkt efter inte var något som kroppen jublade av.

… längtat efter Österlen. Hemma. Det var längesedan jag var där.

… saknat honom. Zorro – han som är på bilden ovan. Det hålet han lämnade gör så ont.

… köpt 3 vaser från Svenskt Tenn – ekollon. Och satt över de ekollonen som jag tog från Hellas tidigare i våras.

 

Vad har du gjort idag?

 

Racerapport Pearl Izumi MTB – Skandisloppet | UNT Bike Weekend

Jag skulle kört Billingeracet på lördagen. Men diverse saker gjorde att det inte gick att komma iväg med en hel cykel. Så vi tänkte om, och bestämde oss för att köra på Pearl Izumi MTB – Skandisloppet i Uppsala istället. I fjor körde jag det loppet och blev stormförtjust i banan som är två varv mitt inne i centrala Uppsala med mycket stig, en slalombacke med lös grus som kvicksand – den gillar jag inte alls i och för sig.

Vi kom i väg med andan i halsen då Rocky passade på att bli dålig i magen – och med lite lite sömn och stress så kände både jag och J  oss lätt groggy.

Enligt Yr, Klart, SMHI osv så skulle det inte regna utan vara uppehåll. I och med att vi var lite yra och groggy så packade vi ned lite lite kläder. Såklart. Så huttrade rätt bra när jag rullade (trampade) upp för backen mot borggården för att efteranmäla mig. Frös vidare när vi hetsade ned mot bilen för att byta om, nåla fast nummerlapp och fixa allt det där sista.

Rullade och försökte värma upp. Ställde mig i starten – PANG – och så var vi i väg. Mitt enda fokus idag var att ha med huvudet. Att träna på att vända negativa tankar. Jag hamnade själv några gånger där man behöver draghjälp men blev också påhejad av snabba killar och är så tacksam för er, tack för er pepp. Stigarna är snälla och flowiga och jag gillar de små skarpa klättringarna, förutom slalombacken då.

Någonstans missade jag att jag var 4:a och trodde att jag låg och bevakade en 3:e plats. Skitsamma. Jag hade kul igår, kroppen svarar och huvudet var med. De dippar som kom lyckades jag vända och det är väl den största vinsten. Hade såklart velat upp på pallen, men ja jag är nöjd med en 4:e plats med tanke på hur det sett ut de senaste tävlingarna.

 

 

Lista med dagens 8:

Fick den här bollad till mig av Anna. Listor är kul så här får ni min dagens 8.

1 – Dagens pratas det för lite om: PMS, kvinnor och hormoner. Varför är det så jäkla tabubelagt och locket på? Näe tycker vi tar och tar tag i det där och delar med oss så att vi alla förstår att vi inte är ensamma och får så mycket kunskap som möjligt.

2 – Dagens pepp: Mitt Orangeri. Kan spendera timmar där! Ni som ville ha tomatplantor, de är redo nu.  

3 – Dagens depp: Ingen start i Billinge pga en trasig dämpare. Men nu är ordningen återställd.

4 – Dagens mascara: Diors Addict IT-Lash! Så bra!

5 – Dagens favorit: Ok, lite insnöad på mina plantor nu – men min doftpelargon som doftar Coca Cola och ingefära!

6 – Dagens träning: ”Väckakroppenpass”.

7 –  Dagens inspiration:  She Rides. Alltså hela communityn – ni är fantastiska. Finns så mycket systerskap (och broderskap). Heja er!

8 – Dagens socker: Tror att jag ska göra rabarberpaj med mina egna rabarber!