Jessica Clarén

A BIG HEART AND SOUL
Scroll Down

Stökpass

I dag hade jag cykeldejt med Jonas. Jonas är så där härligt grymt skön och vi har galet kul ihop på cykeln. Vi hade som plan att köra en sväng i Hellas och sedan avsluta på Lidingö i lagom tid för att jag skulle hinna till Rönneberga för starten av helgens mtb-läger.

Vi möttes upp på Specialized Concept Store  och blev där ”övertalade” att följa Sörmlandsleden mot Haninge. Vi styrde om planerna och tog oss ut och följde de röda markeringarna. Ute vid Tyresta blir rothavet tätare än tätast och efter några timmar med konstant rothav – snurrade det i huvudet på mig och Jonas.

Eftersom jag hade en tid att passa på Lidingö – fick vi bränna på rätt ordentligt på väg tillbaka, med passande motvind och det slutade det med att jag vackert tog cykeltaxi från Sickla till Lidingö.

Taxichauffören som hette Ulf var helt outstanding den – bästa någonsin. Han erbjöd mig saft och kaffe och var gudomligt trevlig. Taxi Stockholm – ni måste ge honom något alldeles extra.

Jag sladdade sen in med 1 minut tillgodo, med cykel och oduschad på Rönneberga – där hela reception låg dubbelvikta av skratt.

sormlandsleden

Den här hunden alltså

Den här veckan har varit i gasen alltså. Hundmötena jobbar vi på och det känns som att det går bättre men vi har en lååång väg kvar. Verkligen. Pjuh.

Denna veckan känns det som han är extra tonåring och dessutom har vårkänslor. Han är rolig alltså. Alla hans hyss hemma är lite kul, det är en del av det som gör honom till en fantastisk buse. Men ibland alltså.

  • Han har dragit ned fruktskålen och skalat en mango och avokado och sen ätit upp dem.
  • Lyckats komma åt en hel plåt hallonbröd och ätit upp ALLA. Vilket innebär att han gjort nummer två under det olycksdrabbade dygnet, ungefär sju miljoner gånger.
  • Rocky älskar pepparmint. Igår stal han min fotkräm – fick upp locket och åt upp halva burken.
  • Gått igenom min väska – plockat ut allt för att hitta något ätbart. Men inte hittat något och lämnat resten orört.
  • Tagit post och burit in den till vardagsrummet och börjat riva någon räkning i små bitar

I love him.

rocky

 

SEX

ord som beskriver mig

Jag är lite förtjust i listor och blev extra förtjust i Malins lista och kör en variant på den. Älskar sådant som gör att man får lära känna personen bakom orden lite mer, och tänker att det kanske ni också vill. Ska bli så spännande och se om ni som känner mig tycker likadant och ni som kanske inte känner mig också ser mig så här. Jag lät J säga några ord han med.

Lojal.

Jag kan gå över eld och vatten. Flera gånger om för människor i min närhet. Och djur. Jag är ibland så snäll och lojal att jag blir orättvis mot mig själv. Förstår ni vad jag menar? Men för mig är det en självklarhet att bry mig om dem som är i min omgivning och jag tror mycket på att det man ger får man tillbaka någon gång i livet.

Stark. 

Jag orkar stå kvar när det blåser omkring mig. Jag kan stångas i motvind och kämpa mig framåt. Ingen egenskap som jag är född med. Men har liksom genom åren lärt mig att våga stå upp för mig själv lite bättre.

Känslosam.

Lika mycket som jag är stark är jag också känslig. Jag känner av allt i min omgivning. Snappar upp om någon är ledsen. Min magkänsla och intuition slår sällan fel. Att vara känslig är för mig samtidigt också att vara stark men det gör mig sårbar i vissa situationer. Är ni med på hur jag menar?

Ivrig och otålig.

Har jag bestämt mig för något så vill jag helst att det hände igår. Tålamod är kanske inte det jag har mest av – förutom när det kommer till hundar. Då har jag galet mycket tålamod. Lustigt det där alltså.

Målinriktad.

Galen kombination med den ovan. Har jag satt ett mål då är jag envis och enträgen och tar mig stadigt dit.

jessica

Testdag hos Aktivitus

Idag har jag varit på Aktivitus och fått saker svart på vitt. Fick kasta mig i taxi för att hinna ta mig ut till Solna och deras klinik, efter att först ha varit hos Access Rehab och blivit tokjusterad av Micke. Kanske inte världens bästa kombo, att göra test efter en behandling, men har lite svårt att få ihop schemat annars.

Håll i er nu – 30 meter ifrån Aktivitus står det inte en polis, utan kanske ett 20-tal och stoppade bilar på löpande band. Min taxi blev självklart stoppad och jag som satt och svarade på mail, uppfattade inte riktigt vad som hände förrän polisen gick runt och öppnade min dörr och gav mig böter för att jag glömt säkerhetsbältet. Så klantigt och så onödigt och alldeles rätt egentligen.

Så 1500 sek senare plus taxinotan och en gångtur på 30 meter, gick jag in genom dörrarna till Aktivitus. Möttes av en  fantastisk engagerad och pedagogisk testledare i Martin. Efter att tagit diverse blodvärde på mig som alla var fin fina hoppade jag upp på testcykeln och bockade av ett tröskeltest och sedan ett VO2Max – tack som tusan för all pepp Martin.

Jag hade fasligt kul i början av VO2Max-testet när jag försökte styra hur den där lilla apparatens ljud av mina andetag lät genom att testa och andas lite olika. Vilket jag slutade med när jag fått på några watt till på cykeln.

Som alltid har jag en liten prestationsdjävul i mig och hade önskat ännu bättre siffror (varför är det alltid så) även om de jag fick absolut är mer än väl godkända.

 

 

aktivitus-7