Menu

Instruktörsrollen

Det här med att vara instruktör och kunna portionera ut sin energi rätt och samtidig leverera en outstanding upplevelese på varje klass du kör och dessutom kunna träna själv – med kvalitet, är en extremt svår ekvation och balansgång som få lyckas få till. Oftast läcker det energi någonstans.

Jag anser att många av oss tar på sig och kör för många klasser. Och det är klart, är det din inkomstkälla så måste du kanske ha extremt många klasser i och med att ersättningsmodellen och branschen i sig inte är mogen för en realistisk lön. Det i sig, är ett tragiskt faktum där vi alla måste hjälpas åt att utmana våra arbetsgivare och kräva skäliga löner för de jobb vi åtar oss.

Jag är övertygad om att det är omöjligt att ge den där extremt härliga upplevelsen varje gång, oavsett din lägst nivå eller hur duktig du är, om du inte ser till att ha andrum mellan klasserna och kunna lägga tid på egenträning, utveckling och inspiration sidan om ditt instruerande.

Att köra klasser, alltså instruera, ska aldrig vara din egen huvudsakliga träning. Det är ditt jobb. Arbetsgivare och schemaläggare borde också tänka till och inte alltid bara låta guldkornen ta så många klasser som möjligt. I slutändan kommer det inte gynna varken instruktören, medlemmarna, verksamheten i stort eller den enskilda anläggningen.

Jag fick frågan hur jag tänker, hur jag gör och hur jag hinner återhämta mig mellan mina klasser.

Jag har valt att dra ner ordentligt på antal klasser de senaste åren i jämförelsevis med för flera år sedan då jag var extremt fokuserad på att köra så mycket som möjligt för att få bäst utveckling.

Istället vet jag idag att det inte fungerar. I alla fall inte för mig och faktiskt nog inte för så många. Du kommer för eller senare bränna dig själv i båda ändarna om du inte tänker en eller två gånger till.

I höst har valt att köra 2 fasta klasser och sedan leda Spring på onsdagar. Utöver detta coachar jag och tränar personalen på Nike 2 gånger i veckan samt har några enstaka uppdrag där jag coachar och tränar individer. Många helger är jag uppbokad på jobb. Detta i jämförelsevis med 12 klasser i veckan som jag hade i ett ogenomtänkt ögonblick för flera år sedan. Det som är viktigt att tänka på är att jag är egenföretagare, hade jag haft ett ”vanligt jobb” hade jag fått skära ner på uppdragen.

Jag har valt att göra så här för att:

  1.  Kunna fokusera på att alltid leverera 100%
  2.  Hinna ladda batterierna för att ha energi att instuera och ge deltagarna allt och lite till på alla klasser jag kör. 
  3.  Få in vilodagar. 
  4.  Få in kvalitativ tid till träning. Egenträning. 
  5.  Frisätta tid att sy ihop och hitta inspiration till att skapa klasser. 
  6.  Ha ett liv sidanom träningen för att förstärka alla ovanstående punkter. 

 

 

Spring med oss!

Spring med oss!

Jag och Claesson (aka Mattias) kör igång vår löpargrupp inför hösten nästa vecka. Vi har längtat så himla mycket efter världens bästa gäng.

Och jag kan inte nog understryka att verkligen ALLA i princip kan vara med. Det enda kravet vi har är att du kan jogga lugnt 2 km. Sedan ser vi till att alla får ut det bästa av varje träning. Ingen ska någonsin ska känna sig otillräcklig. Utan vara boostad till tårna och tänderna med ren löparglädje. Varje onsdag klockan 18:00 öser vi ut kärlek

Claesson och jag kan rysligt mycket om konditionsträning och alla små detaljer som gör din kropp gladare när du springer.  Vi tror. Eller vi vet. Att har du kul när du tränar då kommer du också få resultat och fortsätta. Vi vet att gemenskap och att hålla sig ”up to date” inom träningsfysologi är simsalabim för hjärtat och lungorna.

Vi springer varje onsdag klockan 18:00. Alltid intervaller och alltid en röd tråd genom alla upplägg under hela terminen. De bygger på varann kan man säga. För att du ska bli bättre, så klart.

Du behöver komma ombytt. Väska kan alltid lämnas. Kom!

Ni registrerar er här och du går med i gruppen här.

Epic Lux

Det är höst i luften. Den där magiska tiden på året när luften förvandlas till krispig och klar. Allt vibrerar nystart, omstart, fortsättning eller något nytt. Jag tycker förresten att man aldrig ska ”start om”. Livet är som livet är och allt är alltid en fortsättning, det som ligger bakom dig vare sig det är träning eller något annat har format dig.

Det brukar också svämma över av nya snygga träningskläder. Nike har uppdaterat sina tights och  börjat använda ett annat material som är helt magiskt skönt och sitter precis så där som det ska sitta. 5 tummar upp helt enkelt.

Till Salu – Specialized Tarmac Sl4 PRO Race

Skifte i cykelstallet hemma och någon måste ut för att nya ska komma in. Så - världens bästa och roligaste räser är till salu. Som ny – med andra ord i galet fint skick. Har rullat lite i och med att den konkurrerar med en mtb.

Specialized Tarmac Sl4 PRO Race

Storlek: 52″

Bromsar och växlar: SRAM Force  

Features

  • Specialized SL4 FACT 10r carbon frame with uniquely shaped, tapered headtube and OSBB is now even stiffer and lighter for pure, unbridled speed and power; paired with tapered, full-monocoque FACT carbon fork for ultimate steering precision
  • Roval Rapide CL 40 full carbon clincher wheelset delivers a perfect balance of aerodynamics, stiffness and weight
  • Specialized Pro FACT carbon crankset is OSBB with a removable spider and an unparalleled stiffness-to-weight ratio for maximum efficiency and power transfer
  • New SRAM Force 22, 11-speed shifters with DoubleTap technology deliver a lightweight package that performs with clear, defined shifting

Här finns hela specen.

Frågor? Fråga! Intresserad? Skicka mig ett mail på jessica@jessicaclaren.com.

Ovärdigt slut | Anicura

I maj hände det jag jag aldrig ville skulle ske. Zorro försvann. Så brutalt och ofattbart.

I juli fick vi reda på att Anicura Djursjukhus Bagarmossen hade gjort det som aldrig får göras. Det som aldrig får hända någon, hände oss.

De kremerade mitt hjärta tillsammans med en massa andra djur och grävde ned honom i en massgrav. Fast vi begärt enskild kremering och få hem hans urna. Trots att vi varje vecka efter det att han lämnade oss, ringt ut till djursjukhuset och frågat när hans urna var klar för upphämtning för att försäkra oss om att inget skulle gå fel. Läs hela berättelsen här.

Efter det har jag varit i kontakt med djursjukhuset och träffat veterinären som erkänner att hon minns att vi begärde enskild kremering och djursjukhuset ska också enligt vad de berättat för oss, ändrat deras rutiner så att det inte ska ske igen. Bra men det ändrar inte att det hände.

Vi har besökt Zorro i den minneslunden som de så brutalt valde åt oss utan vår vetskap. Den ligger på en gräsplätt mellan två åkrar mitt i ingenstans utan för Enköping. Så ovärdigt och fel.

För någon dag sedan fick vi ett brev från Anicura där de inte ger oss någon annan ersättning eller kompensation för sveda och värk, mer än den återbetalning av kremeringen som de redan gjort på dryga 2000 kronor.

Mitt hjärta blöder och jag saknar Zorro så att det gör ont, obeskrivligt ont. Att vi inte fick ta avsked av honom har skapat ännu mer smärta. Att djursjukhuset väljer att så ovärdigt och empatilöst sopa hela händelsen under mattan får mig att tappa tron på att de verkligen har för avsikt att behandla djur och människor för deras bästa – utan enbart väljer att fokusera på att vara ett vinstdrivande företag.

Jag vet inte var jag ska vända mig, vad jag ska göra. Jag får inte tillbaka Zorro, hans aska går inte att rädda och han kommer för evigt att vila på en plats som är ovärdig honom.

Nya Nike Air Zoom Elite

Nya Nike Air Zoom Elite

 

Jag springer. Inte tokmycket. Men några gånger i veckan. Löpningen är ofta ett skönt avbrott från cyklingen och allt annat jag tränar. Och ett tokbra komplement till allt annat.

Den bästa tiden att springa på under året, enligt mig, ligger runt hörnet. Ni vet de där krispiga klara höstdagarna.

Min favoritsko Nike Air Zoom Elite (fd Nike Zoom Elite) kommer inför hösten i en helt ny uppdaterad version. Snyggare men också med en del förändringar. Skon är för dig med ett neutralt löpsteg och den skon som jag använder mest.

Skon sitter bättre på foten, lite smalare, vilket jag upplever som positivt. Snörningen är lite på sniskan vilket gör  att det där obehaget över foten, som jag ibland kan få av snörningen minimeras och skon sitter lite mer och bättre runt hela foten.

Allt är lite lite vassare förutom sulan som jag inte bestämt mig för om jag gillar än. Den förra versionen var styvare och det älskar jag. Denna känns mjukare, vilket säkert kommer älskas av de flesta.

 

Tauff

Tauff

Jag har många extremt talangfulla människor runt omkring mig. Skulle kunna skriva så många inlägg och hylla dem. Jag beundrar er alla.

En av dem är Madde. Hon har tagit fram Tauff tillsammans med Usama Aziz. Tauff bygger i grund och botten på enkelhet och kampsportens smått genialiska sätt att fysträna.

Jag frågade Madde om vi inte kunde köra en träning för bara oss. Dig och mig. Du som är här inne. Och de ville hon så klart! Torsdagen den 11 september klockan 19:00 kör vi i Stockholm. Anmäl dig genom att skicka ett mail till mig på jessica@jessicaclaren.com.

Undrar du något, fråga i kommentarerna.

 

 

World triathlon Stockholm

World triathlon Stockholm

Ibland är det så himla enkelt att få den där mersmaken på att ta sig ut i ruskigt väder. Efter min morgonrunda  runt Kungsholmen, tog vi oss ned och kikade på världens bästa traitleter sprinta runt slottet.

Inspirationen tyllen härlig träningshöst och kommande cykelsäsong vibrerade i luften rakt in i lungorna och själen.

 

 

 

 

 

Snapshot

Alltså – jag gillar att göra mina egna bars – men ibland så är det enklare att köpa. Madde hade med sig de gröna Bounce bollarna (ny smak med mint)  till USA som räddade mig när flygbolaget helt hade missat mina allergier och jag satt där, lite grinig. Igår hamstrade jag på Blueberry. Tror faktiskt att den nya smaken Cacao Mint är den godaste, tätt följt av cocos och spirulina.

Jaime har tagit hem en shiv och ska köra Stockholms triathlon i helgen. Frågan är var vi ska ha den liksom.

enervit5

 

 

 

När jag fick min leverans från Enervit så hade Viktor pimpat paket i vanlig ordning med sådant som gör mig lite lycklig och får mig att le, typ hela dagen. Jag hade som mål att ta mig under 3’10 – Viktor tyckte att jag skulle under 3 timmar.

Jag fick ett nytt paket igår – med nya teckningar. Viktor spöade mig och jag missade mitt mål med en minut. Nästa år hoppas jag på en ordentlig skräll. Sanningen är den att jag har förbättrat mig ordentligt oavsett, under årets Cykelvasa. Men jag vill så klart mer.

Mellanlandar hemma mellan möten med Specialized och träning med Nike. Måste verkligen klippa mig.

På min balkong har jag färsk mynta och oregano.

Världens bästa Frida har fixat mina naglar. Tokigt nöjd som vanligt.

Bästa fisen. Snart får du en kompis.

Rehab. Rehab. Rehab. Eller mer prehab.

 

Jag saknar honom. Så det gör ont.

Djursjukhuset har idag skickat ett brev till oss och kompenserar inget för deras extrema feltramp. Jo, de betalde tillbaka kremeringen på 2 tskr. Ytterst omtänksamt och generöst. Jävla idioter. Någon som vet en bra advokat eller kan hjälpa oss?