Menu

Just idag – njut lite extra av att vara du

Idag ska du vara lite mer kärleksfull mot dig själv än vad du brukar.

Se dig i spegeln och istället för att leta efter saker ge dig själv ett leende som landar varmt runt hjärtat.

Gör ett långkok med bra grejor och drick ett glas vin till eller om du inte har tålamod, släng ihop en smoothie som boostar systemet.

Ta en vilodag om du inte känner för att träna och gör det med insikten om att det är i vilan det händer.

Läs en bra bok, eller lyssna på en podcast.

Tänd en massa ljus och mys i soffan med en bra film.

Just idag – njut lite extra av att vara du. 


smoothie

Vinn screening hos Access Rehab

Jag är extremt för förebyggande träning. En förutsättning att sköta sin prehab är att ha koll på sina obalanser och lirka med att stärka och balansera upp kroppen. Access Rehab som är min lilla trygga famn i att just se till att jag håller mig så skadefri som möjligt har gett mig möjligheten att hjälpa er på traven med att hitta var ni är starka och var ni behöver lägga lite extra kärlek, genom att tävla ut 5 stycken rabattcheckar på 25% på en screening hos just Access Rehab – hur bra är inte det!

För att tävla kommenterar du och berätta gärna just varför du ska vinna.


screening

Hopp och lek och periodisering

Hörni, jag skrev ju för ett tag sedan om när vilan blir ångestladdad (har du inte läst det, in och läst, ingen ska behöva vara olycklig över utebliven träning).

Oktobermånad är för mig full med och massor av härliga uppdrag som innebär mycket träning men annan träning än direkt full gas. Cyklingen är rolig och lekfull och det finns utrymme att träna annat.

Det är extremt viktigt och lika hälsosamt att låta kroppen och inte minst huvudet vila i perioder. Lika viktigt som det är att variera sin träning för låta kroppen få möjlighet till att förbättras, som det är att ha viloperioder och vilodagar – är det att slänga in kravlösthet och träning utan att jaga tider och resultat. Sådant som får själen att vara glad och längta ut.

Oktober är en sådan månad, typ till sista veckan, sedan laddar jag om för att sätta standarden för en ny cykelsäsong med massor av pang i benen.


wattbike

Vinnarna av kit från Original Mineral

Jag älskar dem, produkterna alltså, och är så himla glad över att jag kan dela med mig till er. Finns inget bättre sätt nästan än att börja helgen med att veta att man vunnit.

Jag skulle allra helst vilja ge er alla vars ett kit – så underbara motiveringar till varför ni ska vinna. In och läs dem här och peppas av varann, fasiken vad ni är bra.

Jag var hur som tvungen att få fram tre vinnare och helt enkelt fick slumpen avgöra – så trumvirvel:

 

  • Sara Rönne vinner vårdkitet.
  • millal73 vinner stylingkitet
  • Caroline vinner volymkitet (Caroline som skulle byta ut alla giftiga produkter)

Maila mig era adresser på jessica@jessicaclaren.com så kommer era priser med posten.


o&m

DSC_1963

Your Crazy Little Voice | NTC

Igår fyllde vi Annexet med ett galet härligt gäng tjejer och killar som fullkomligt öste järnet under en timme med NTC. Mittemot scen fanns ett Air Jump (eller vad det nu heter) – med ett magiskt fritt fall på 7 meter.  Alla som ville fick ta ett skutt ut och landa med värsta adrenalinpåslaget. 2 tjejer vann under kvällen VIP-biljetter till sig själva och en vän, innehållandes en startplats till Paris 10K och hela resan dit.

På sådana här event så blir jag alltid så himla glad över att ha förmånen att få jobba med det bästa som finns – träningsglädje. Tack tjejer och killar för en magisk kväll.

 

DSC_1846 (1)
DSC_1945
DSC_1959
DSC_1963

Cream, grey and gold

Kanske det svåraste att fota – men här är mina nya septembernaglar.

Dagens boostHörni, vi måste prata.

Det här med sociala flöden är fantastiskt och ibland så himla himla dumt. Jag kan bli så utmattad över att man ibland gör dumma påstående bara för att skapa trafik och uppmärksamhet och att man helt enkelt går igång på att driva osunda diskussioner – och så klart, lite irriterad på mig själv som inte kan låta bli, att som nu skriva om det.

En viss herre som jag tror faktiskt är ganska härlig – postade ett dumt påstående som fladdrade förbi i mitt instagramflöde – om att han kunde köra 2 hårda pass på en dag under ett dygn med 24 timmars fasta.

Så här är det, klart det går. Det mesta går. Kroppen är helt fantastiskt på att göra allt den kan för att få dig att överleva i de mest utsatta situationer. Men är det optimalt och vad händer på sikt, och hur hade din prestation sett ut om kroppen hade fått vara sitt starkaste jag just där och då istället för fastande? Skulle kroppen kanske kunnat träna ännu mer kvalitativt, kunna återhämta sig ännu bättre vilket på sikt hade gett bättre resultat – förmodligen. Mest troligt. Absolut.

Kroppen kommer alltid att vilja överleva. Den kommer jämt fightas i alla lägen för att just se till att du fixar det du tar dig igenom. Det går inte att lura systemet. Sunt förnuft bygger en sund kropp. Så enkelt är det.smoothie

Choklad- och jordnötssmoothie | smoothie choklad

Jag gillar Oatlys ”chokladmjölk” och tänkte att den borde faktiskt gå och göra en rackarns god smoothie på. Sagt och gjort kavlade jag upp ärmarna och mixade på. Resultatet blev galet mumsigt.

För en till två stycken smoothies behöver du:

  • 2 dl Oatly chokladmjölk
  • Proteinpulver med vaniljsmak
  • 1 msk jordnötssmör
  • 2 frysta bananer
  • 1-2 msk kakaopulver
  • 1 tsk vaniljpulver (den utan socker)
  • 1 tsk kokosfett

 

Mixa och servera!


smoothie-6
smoothie-2
smoothie-5
smoothie-4
smoothie-3

Höstlistan

Hela dagen har verkligen varit fångad i höstrusk. Så himla tokmysigt. Jag fick en lista skickad till mig av  en av de tokigt Elna. Som jag så klart svarar tillbaka på bums – ibland är listor ganska härliga och denna var en sådan.

 

1. Känner du dig lycklig och glad nu när hösten är här?

Jag är ju född i november och tror att jag verkligen alltid varit ett höstbarn. Mina tankar blir klarare. Mer drivna. Hjärtat kan slå utan att jag känner mig slö liksom. Det finns inget härligare än att vara ute och andas i skogen och följa alla färgskiftningar och sedan kurra ihop sig i soffan med tända ljus medan regnet smattrar utanför. Tycker också att det är magiskt att få starta om träningen med uppbyggnad och känna hur kroppen får lada om för en ny säsong.

2. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?


Jag bor ju i träningskläder/cykelkläder jämt. Och tror att det inte blir så himla stor skillnad där. Men mysbrallan ligger också nära till. Känner att jag är inne på att jag ska ha det mysigt. Så enkelt i höst ska jag mysa mycket.

3. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan – hur såg ditt liv ut?

Det såg ut ungefär så här. Tokigt mycket. Massor av helgjobb och pirrande känsla för framtiden. Jag tror också att jag och Annie var i startfasen för She Rides.

4. Vad gör du om dagarna egentligen?

Ja alltså det där är en ganska vanlig fråga jag får och den är lika svår att svara på som den är vanlig. Eller egentligen inte. Jag är egen företagare, entreprenör och konsult. Med detta tar jag en mängd olika uppdrag och poppar lika många idéer som jag blinkar, ungefär så. Mina dagar är alltså fyllda av att säkerställa leverans på de uppdragen jag har.  Sedan fyller jag på med nya uppdrag, coachar mina kunder, förbereder för konvent och utbildningar som jag oftast kör på helgerna. Bakar in min egen träning och satsning mot 2015 och just nu så driver jag mycket framåt med She Rides och för ett magiskt cykel år för alla oss 2015 och framåt.

5. Vad ska du köra på för cykel i höst?

I höst ska jag köra på min smällkaramell från Specialized. Lyssna på de här – den är turkos, rosa, gul och vit. Ett custombygge som gör mig lycklig varje gång jag ser ramen. Har jag tur så får jag snart min S-Works Era med och då kommer jag köra med den så mycket jag kan, så klart.

6. Vad lyssnar du på för musik just nu?

Jag lyssnar just nu på extremt mycket nyheter från househimmeln – letar och jagar den magiska musiken att ha på mina klasser.

7. Tänker du resa nånstans i höst?

Jag skulle så vilja hinna en sväng til New York. Annars reser jag rätt mycket med mitt jobb. Men en härlig resa till storstaden av storstaden hade varit magiskt.

8. Senast tre körda lopp/tävlingar?

Senaste loppet var Cykelvasan, och innan dess Engelbrektsturen som jag fick bryta för en crash och spräckt hjälm och innan det måste det ha varit Lida. Säsongen blev lite omskakad av förlusten av Zorro och lite förkylningar.

9. Vad var bäst med sommaren?

Jag tror att jag nog gillade att alla var så glada allra mest. Omgivningen var liksom lite varmare och mjukare, och det gillar jag.

10. Vad var sämst med sommaren?

Jag går liksom på halvfart när det är för varmt. Samtidigt så var det så varmt att jag vande mig lite. Men jag måste nog säga att det som var sämst var att jag förlorade min själsfrände och sökt upprättelse av djursjukhuset utan att få det.

11. Senast köpta cykelpryl?

Tänkte först att det måste varit typ en slang. Men sen slog det mig att det är det inte alls, utan jag har bytt ut mitt stall av cyklar och väntar just nu på galet fina saker.

12. Ditt bästa träningstips inför hösten?

Att träna ditt hjärta. Både uthållighetsmässigt men också träna det till att älska dig själv från insidan och ut.

13. Hur ser du på framtiden?

Jag e nyfiken och pirrig. Jag älskar lite grann att bli äldre. Att stå stabilare när det blåser och med insikten om att magkänslan mest ofta har rätt.

 

Jag skickar vidare listan till Sofy, Öijer och Alla kan träna.

jessica_sworks