TRÄNING

Hopp och lek

Min träning just nu är lite mer frisläppt och ”hopp och lek” i väntan på ta tag i uppbyggnadsträningen inför 2017.  Sara skriver om sina nyckelpass denna veckan och mina nyckelpass just nu handlar om att göra sådant som jag inte haft utrymme till. Jag vrider och vänder på min kropp just nu tillsammans med Hans (mer om honom sen) och trappar upp löpningen sakta men säkert.

Kroppen mår bra av variation och det är ytterst påtagligt att jag cyklat mest de senaste månaderna. Träningsvärken är brutal. Att inte ha tagit ett utfallssteg på några veckor känns ordentligt dagarna efter du tagit dem igen, kan man säga.

Bästa tipset med träningsvärk – är att hålla igång. Få cirkulation och ”trust the process”. Kroppen är en fantastisk apparat på att anpassa sig efter ansträngning.

På onsdag kommer min cykelcross. Längtar lite efter att riva loss på den på grusvägarna i Hellas. Lite sugen på att köra några race med – vad tycker ni? Ska jag?

 

cykelklader-2

Strumpor på tork nere i Schweiz. Åh vad jag vill ha revansch.

TRÄNING

Holy Greens

Det har öppnat en ny salladsbar inne i på Mood. Holy Greens. Ekologiskt, bra råvaror och goda färgkombinerade sallader – du kan såklart kombinera din egen med. Jag testade Höstkyckling med brysselkål, råris, äpple mm. Om man kikar på deras hemsida så kan man också förbeställa online – ska testa det.

Bra och ordentligt med mat och bra bas att stå på genom att du kan välja till råris och quinoa. Inredningen är lite sådär ”to die for”. Grön marmor, pastelligt och naturmaterial.

Så är du i Stockholm och letar efter lunchställe nu i veckan som kommer – kila in på Holy Greens!

 

holygreens

TRÄNING

Smoothie bowl

Smoothie bowl. Trendig senaste året på frukostbordet hos massor av bloggare. Jag svänger ihop en lite då och då. Framförallt nu när det kan vara lite besvärligt att tugga.

Så himla himla enkelt. Du behöver saker du gillar. Man kan göra smoothie som är baserad på mjölk, eller mjölk substitut, eller bara frukt och juicer. Toppa med nyttigheter från skafferiet, färska bär och färsk frukt.

Vola!

 

smoothie-bowl-2  smoothie-bowl-4  smoothie-bowl-6 smoothie-bowl-7

TRÄNING

Till dig som inte tränat idag eller igår…

… eller om det var ännu längre sedan. Detta inlägget är till dig, till oss alla. Spara orden – väx av dem. Du kommer förmodligen och mest troligen, komma till det här läget några gånger under livet.Och om du konstruktivt kan lyfta dig själv så kommer du bli gladare och mer hälsosam.

En sak. Du – världen går inte under. Du – går inte under. Du kommer inte gå upp i vikt, tappa det där målet du har i fokus. Något annat dramatiskt kommer mest troligen inte hända och händer något som får dig att tappa lite balans, så hade det förmodligen hänt ändå. Så är det. Så enkelt egentligen. Några dagars uppehåll, vila, avbruten träning, av flera års träning och erfarenhet av det vi kallar livet – skadar dig inte. Tvärtom.

Du får ett tillfälle till att få ett annat perspektiv. Ta det tillfället. Fundera lite. Inte på det som gnager av rastlöshet, samvete, ångest, och oro – utan på det där andra som pågår hela tiden. Livet. Det som egentligen spelar roll. För vem är ett uteblivit träningspass eller fem, livsavgörande. Inte för någon. Inte ens för den som tänkt ta OS-guld. Det är allt annat, sammantaget, som spelar roll.

Unna dig att vara träningsfri när kroppen behöver det av någon anledning, för att reparera en skada, läka, bli frisk från en förkylning – eller bara för att tiden inte räcker till.

Sedan, är det en annan femma att du själv har en inre strid med de där känslorna som kan yttra sig som dåligt samvete, ångest, rastlöshet och oro. Det är så vanligt att det är ovanligt att stå stabilt när rutiner rubbas. Men du, det är inte hela världen, verkligen inte. Och det är inget som gör dig starkare på andra sidan, att springa runt med dåligt samvete.

Fråga dig själv istället, varför du gör sådan big deal av det där som gnager. Varför du inte istället vänder på det och blir trygg med dig själv. För att helt enkelt kunna hantera en liknande omständighet igen så mycket mer konstruktivt, för dig själv och din egen självkänsla.

Det är bara du – bara du, som kan förebrå dig själv för uteblivna träningspass. Och det är så himla onödigt. Du är det bästa du har. Tiden du har med dig själv, är den värdefullaste du har. Gör det bästa med den och fånga det fina i stunder som inte alltid blir som du tänkt.

En eller två (eller flera) dagars vila är oftast välbehövligt, sunt och helt fantastiskt om du utnyttjar tiden till att göra sådant du mår bra och inte bär runt på dåligt samvete.

Benen i högläge FTW!

 

swiss-epic-68

TRÄNING

Sista dagarna i alperna

Vi är tillbaka på svensk mark. Hemma på vårt berg i skärgården. Känslostormen har lugnat sig men tar inte riktigt slut. Jag är fylld av intryck, lättnad och besvikelse. Ibland står jag mitt i orkanens öga och ibland följer jag med i virvlarna.

Här kommer sista bilderna från alperna. Senare idag så ska ni få reda på hur,vad och allt man bör tänka på för att köra Swiss Epic samt sammandrag från sista etappen och en film från prologen. Kul va!

 

swiss-epic

Ovan molnen. Så Sagolikt. Vackert så det gör ont. Perfekta paradiset för träningsläger.

swiss-epic-79

swiss-epic-53

Veckans sötaste prispall där alla fick plats.

swiss-epic-78

Jag ihopsydd och ihoptejpad med en av hjärnorna bakom Swiss Epic. Helt fantastisk kille som peppade mig varje dag.

swiss-epic-76

swiss-epic-75

Målportalen som flyttade runt från Lermatt till Leaukerbad och tillslut till Verbier. Tyvärr fick jag passera under den alldeles för få gånger under de 6 olika etapperna.

swiss-epic-74

Solsken och massor av värme de första dagarna fram till torsdagen då det byttes ut mot regn.

swiss-epic-73 swiss-epic-72

swiss-epic-45

Tama små fåglar som jagade mat under en av luncherna.

swiss-epic-71 swiss-epic-69

swiss-epic-66 swiss-epic-64 swiss-epic-63

Höstens färger smyckade träden. Så magiskt med molnen och dimman.

swiss-epic-60

swiss-epic-58 swiss-epic-57

swiss-epic-52 swiss-epic-49

Glad Anna i mål efter en av alla 6 otrolig tuffa etapper.

swiss-epic-48

Världens bästa växlar. Älskar dem.

swiss-epic-47

Hundbar. Hundcafe. Hundmänniskor. Schweiz älskar sina vovvar.

swiss-epic-46

En liten check efter crashen när allt hade dragit ihop sig och var ömt.

swiss-epic-44 swiss-epic-43

swiss-epic-59

swiss-epic-54

På väg hem. Först bil sedan färja och sedan bil igen.

swiss-epic-55