Menu

A Big Heart & Soul

Jessica Claren

Klassupplägg- hur ofta ska man byta?

I hear you, vi går tillbaka till det gamla utseendet – typ så som det ser ut nu. Skalar upp bilderna men behåller att inläggen visas utfällda på första sidan. Säg vad ni tycker. Kommer putsa på utseendet under helgen, framför allt söndag, så ös på med vad ni vill ha. Igen – tack för att ni tar er tid och ge feedback – guld värt!

Fick en superb fråga som jag tänkte lyfta:

Hej Jessica!

Tänkte egentligen invänta en frågestund, men slänger ur det här istället (: jag är spinninginstruktör, och känner att jag sätter ihop färre och färre pass. I början var jag duktig och gjorde nya nästan hela tiden, men ju mer erfaren jag blir, desto mer petig och desto längre tid tar det för mig att få ihop passen. Därför är jag nyfiken på hur ofta du sätter ihop nya pass till dina klasser? Ibland känner jag att jag får lite dåligt samvete för att jag kör samma så länge…

Emma

 

Så här tycker jag – allt handlar om hur mycket tid och i vilken utsträckning man jobbar med gruppträning, och så klart vilka riktlinjer man har att anpassa sig till.

Alla pass man gör ska vara ordentligt genomtänkta och genomarbetade. Med ett tydligt syfte, och musik lagd efter syfte och upplägg. Dvs du sätter allt innan du sätter musiken. Att vara petig är en bra egenskap men det får inte i heller äta upp dig. Svår balansgång men försök att ibland sänka kraven på dig själv. Det är absolut ingen fara att köra samma upplägg över en längre tid om du inte har tid att göra nya pass – bättre att det du levererar är fantastiskt än att du hastar ihop något. Tänk på att alla Les Mills program håller samma koreografi och musik i 3 månader.

Jag byter upplägg till varje vecka – för att jag har tiden och möjligheten. Jag tycker absolut inte att man behöver göra det.

Hoppas det gav lite svar.

 

 

jessica

Tyck till!

Jag får många mail av er att ni gillar bloggens nya utseende och sen får jag några mail att ni inte gillar att man måste klicka sig in på varje inlägg.

Jag älskar utseendet MEN det är ju för er jag skriver och därför – ge mig en kommentar, tycker du vi ska behålla det eller inte?

 

DSC_4474-Redigera-2-Redigera copy copy

Success and Fail

Har haft en dag som har gått i ett. Fullspäckat med spännande möten (gillar egentligen inte att man skriver så men nu måste jag) – så himla spännande att det liksom spritter i benen. På det sista mötet så lyckades jag dessutom tappa min nya iPhone 6. Upptäckte det efter att jag tagit en kylig promenad hem med Rocky.

När jag kom hem och i vild panik konstaterade att min telefon inte var någonstans och såg i min vilda fantasi att jag skulle få springa fram och tillbaka över Stockholm och leta efter den – tills jag kom på att jag skulle använda ”Find my iPhone” och där var den. Kvar i byggnaden där jag hade mitt sista möte.

Slutet gott och jag är helt slut. Vissa dagar blir jag ganska trött på mig själv.

Gårdagens outfit på Spring ser ni nedan. Älskar det nya materialet i Nikes löpartights. Avskyr valpröran hemma men det är värt det (öppna garderober, dörrkarm som handdukshängare osv). Nya Zoom Elite som jag har på mig på bliden kan ni provspringa i på lördag. Bra grej tycker jag, att få provspringa skor inann man köper.


DSC_4474-Redigera-2-Redigera copy copy

4 snabba och några till

Det sa boom, typ, så var det snart torsdag och helg igen. Dagarna ser galet fullmatade ut numera, lite som om att vi hade blivit småbarnsföräldrar. Det är ett himla meckande med tidspusslet.

Rocky växer så det knakar och är typ större än Rambo nu. Rambo är mest lite paff att den där varelsen med sylvassa tänder som kom för 3 veckor sedan, bara blir större och större.

Massor av möten och rodd inför lördagens Zoom Relay i Rålis. Har du inte anmält dig? Gör det bums!

DSC_4366-2


Lek och bus. Hela tiden. Lägenheten ser ut som hela havet stormar.DSC_4461


Jublade lite när vi lyckades laga mat hemma. Dock den där maten vi gör när vi har bråttom. En pytt med massor av paprika, squash, lök, purjo, morötter, oregano, pumpakärnor, vitlök och chilli. Också kyckling och korv .DSC_4467


Jag klickade hem dem, örhängena från Jane Koenig.DSC_4492


Nya naglar. gjorda hos bästa Frida. Vitt, svart, grafiskt. Blankt och matt. I love them.


löpartips

Denna veckans träning

Jag vet att ni är lite nyfikna på hur jag tränar under veckorna och jag vet också att jag liksom är lite hemlig med det. Så, eftersom ni efterfrågat det så kommer här hur min vecka ser ut just nu. Vi håller successivt på att trappa upp träningen inför vinterns uppbyggnadsfas.

Veckorna ser lite olika ut men så här ser denna veckan ut:

Måndag:

Cykelklass på Hötorget. Denna vecka 70:20. Alltså VO2MAX. 3 set med 3 min på individuell AT sedan 4×70:20.

Tisdag:

Morgon: Löpning, lugn 5 km.

Kväll: Funktionell klass på SATS. Helkroppsstyrka.

Onsdag:

Vila. (Spring på kvällen)

Torsdag:

Naturliga intervaller ute i Hellas.

Fredag:

Förmiddag: Simning

Eftermiddag: Bålstabilitet.

Lördag:

Långdistans på Cykelcross.

Söndag:

Distans i skogen på mtb.


jessan kopia 4
717122_200_Dunk_Sky_Hi_Undercover_Pale_Shale-Top_Down_Pair-HO14_B6_APP-13073_original copy

Sky Dunk Hi | nike sky dunk hi

Det började med att jag inte alls gillade kilklacken i Nike Sky Dunk Hi till att jag nu faktiskt gör det. Också nu, hittade jag den här. Med fuskpäls. Antar att den kommer till att landa på Sneakers and Stuff.

Vad tycker ni om kilklack? Hiss eller diss?

717122_001_Dunk_Sky_Hi_Undercover_Black-Lateral_Left-HO14_B6_App-11622_original copy copy
717122_100_Dunk_Sky_Hi_Undercover_White-Lateral_Left-HO14_B6_App-11628_original copy copy
717122_200_Dunk_Sky_Hi_Undercover_Pale_Shale-Heel_Pair-HO14_B6_App-11880_original copy
717122_200_Dunk_Sky_Hi_Undercover_Pale_Shale-Lateral_Left-HO14_B6_App-11624_original copy
717122_200_Dunk_Sky_Hi_Undercover_Pale_Shale-Top_Down_Pair-HO14_B6_APP-13073_original copy

jessica2

Du är ok.

Du är ok. Extra mycket idag. Just nu. Precis där du är. I livet.

Oavsett om du har en vilodag, tagit några extra eller tränar för att nå något mål. Eller inte har något mål alls. Det är ok.

Det är ok att välja soffan en ruggig höstdag framför att ge sig ut och springa. Faktiskt. Det är också ok att välja att brottas med regnet och springa en runda.

Livet är lite för skört och faktiskt lite för smått fantastiskt, för att haka upp det på ett uteblivet eller fullföljt träningspass. Eller på någon diet som bara egentligen är ett uttryck för något annat och ganska mest ofta okunskap.

Det är ok att leva. Här och nu. Att ibland bara ta dagen som den kommer.

Vet du, det är ok. Du är ok.