A Big heart & Soul.

A true inner warrior.
Jessica Clarén
Scroll Down

Favoriter just nu

I dare you chins

Jag fick en utmaning kastad till mig i cyberrymden från Fannie Redman att göra 10 chins. Så ikväll efter min klass på Hötorget tog jag med mig J ner till utegymmet nere vid oss och hoppade upp och såg till att få dem gjorda.

Jag avskyr chins. Faktiskt.

Så tänkte ge några tips hur man äntligen kan fixa dem. Det är en sjukt komplex övning som egentligen  bygger mer på envishet än råstyrka. Du behöver träna din kropp att bli bra på att just dra din kroppstyngd upp.

Ofta är man starkare i en sk pull up – alltså med omväntgrepp (handflatorna mot dig) och axelbrett isär. Därför börja där såklart!

Börja med att jobba excentriskt – dvs hålla emot. Hoppa upp och håll emot. Eller få en kompis att lyfta upp dig och håll emot ner.

Varva det med att jobba med gummiband (ni vet sådant som finns i alla crossfit boxar) som hjälper dig upp och ner.

Ha tålamod och ge inte upp – som allt annat, finns det inga quick fixes utan träna träna så kommer du magiskt en dag fixa din första chins eller pull up.

jessica-claren-39

 

Ny vecka – NTC Week

Ny vecka. Efter förra veckans lite motivationssvacka så ska denna veckan rocka fullständigt.

  • Vi kör NTC Week i Stockholm – kom och rocka med oss! Du anmäler dig här.
  • Hoppas på att Readly snart har typ alla tidningar. Vill ffa ha in BiCycling, Womens Health, Stark, Outside där och ja Runners World med. Elle också nu när vi ändå är i farten.
  • Har lite poddar att lyssna på – Årepodden , Saras podd osv.
  • Kör mina klasser denna veckan förutom Shapen imorgon tisdag. Visst ses vi ikväll på Hötorget.
  • Har fått låna mixernas Rolls Royce – en Vitamin Mix – och förväntar mig smått underverk i köket.
  • Har också ett inplanerat maxtest med tröskel, VO2MAX och hela faderullan till helgen.
jessica-claren-35
kickr-4

Det är inte alltid fantastiskt – träningsmotivation

Vi har pratat om det, i lite olika bloggar överallt – det där med att det är lätt att försköna bilden av vardagen i bloggen.

Och vet ni, den här veckan har varit en ren skitvecka tränings- och motivationsmässigt. Jag har känt mig hängig men inte riktigt sjuk. Haft galen huvudvärk som skickade ner mig i soffan i tisdags och mycket i huvudet. Som grädden på moset har det gjort att motivationen känts risig värre.

Det har inte varit speciellt kul helt enkelt. Inte alls.

Och så där är det. Ibland. För alla. Även för mig. Det är mest det jag vill att du ska veta, bland alla poster om träningspass och bilder på magrutor. Alla har svackor. Och det är helt normalt och framförallt ok – vilket jag med måste påminna mig själv om så klart.

Sådan här veckor, när vädret ute är allt annat än upplyftande, är det svårt att klättra upp på trainern och köra skiten ur sig. Därför tycker jag att både du och jag ska klappa vandra lite extra på axeln för alla de passen som blivit av och även för de som inte blivit av.

Bilder från ett pass som sent och långt om länge blev av igår. 22:50 var jag klar. En fredagkväll.


kickr

kickr-4
kickr-3
kickr-2
styrka

Debatten om högintensiv träning

Efter all uppståndelse och ännu ett program i Debatt som ifrån att egentligen diskutera högintensiv träning vs mängdträning och lågintensiv sådan, blev ett försvarstal för crossfit. Så här är det, det som bör understrykas är att vi alla är olika, stimuleras och hanterar fysisk belastning olika. Vi är skapta att inte likriktas i allt och det är omöjligt att svara på vad som är bäst för alla. Det finns verkligen inte ett svar utan lika många som vi är människor.

Så klart högintensiv träning kan vara skadlig och lågintensiv med. Det är inte farligt att träna det ena eller det andra, tvärtom hälsosamt och fler borde faktiskt istället blanda mer lågintensivt och högintensivt och skita i mellanmjölken.

Men i slutändan om mellanmjölken är det ända du gillar och mår bra, är skadefri, stark och lycklig – ja då är det det bästa valet för dig.

styrka-4

Vinn en plats till Yournextmove

Hade allt varit som vanligt hade det om en vecka smällt ordentligt i Globen. Nu blir det inget Blast men det händer grejor i sommar i stället och den 7 februari kör vi ett härligt event med massor av innovativa klasser  på schemat med YourNextMove.

I min julkalender kunde man vinna en plats och den knep Annika och vet ni, vi lottar ut en plats till! För att vinna den, släng in en kommentar till detta inlägget.

Bilden nedan är från min cykelklass på vårt event i Sthlm i våras.

ynm-2