Boost your warrior TRÄNING

En vecka utan ångest

Ny vecka. Denna veckan tycker jag att vi alla ska satsa på att inte känna ångest eller misslyckad om något träningspass uteblir.

Skruva ned prestationskraven och satsa på att träna det du tycker är kul, vare sig du vill bli bra på det eller inte. Du vet, i slutändan handlar det om att må bra, på riktigt, utan ångest över uteblivna träningspass eller känslan av att inte räcka till.

Det är också extrem skillnad på att faktiskt var en ”Svensson” och glad motionär som vill tänja på sina gränser lite, till att vara en elitidrottare som siktar högre än högst. Många försöker adaptera elitidrottarnas träningsmängd med heltidsjobb, familj etc och ger inte sig själv eller kroppen för den delen, en rimlig anledning till att egentligen belastas så mycket, men gör det ändå.

Jag tycker aldrig någonsin att uteblivna träningstimmar ska bli något som skapar ångest eller skuldkänslor. Alla val vi gör i livet har en mening och tillför dig något som du förmodligen behöver just då. Om du lär kroppen och dig själv att träna för att dämpa ångest, då är inte träningen ett enda dugg hälsosam även om den gör dig snabbare på milen och med ett bättre kolestrolvärde.

Vi har ett liv. Att leva är att vara i nuet. Att vara lycklig där man är just nu. Här och nu.

Hälsa är så mycket mer än timmar på ditt träningskonto.  I en värld där vi börjar jaga resultat och testa våra gränser allt mer, aldrig har motionsloppen varit så fullbokade och snabbt dessutom, är det viktigt att stanna upp i bland och fundera på varför vi gör de valen vi gör och för vem.

Det kan vara så mycket mer effektivt att få in 3 ordentliga kvalitativa träningspass i veckan, få tid till återhämtning, sömn och livet i helhet än att forcera in ett träningspass varje dag som bara stressar ditt system och bryter ned dig.

Varje människa är unik. Vi har olika förutsättningar att adaptera till träning och olika mål och livsrytm. Aldrig någonsin jämför dig med någon eller stressas av din omgivning. Dina val och dina timmar på träningskontot är dina och välinvesterade till dig själv om du väljer att göra dem med omtanke till just dig själv. Lika viktiga är vilodagarna vare sig det är en eller flera på raken.

 

upper-back-mobility-11

 

CYKELSPECIFIKT TRÄNING

Helgen i bilder

I helgen har vi kombinerat lägenhetsvisning (med allt vad det innebär) med ett fantastiskt gäng cyklister som deltog i MTB-lägret ute på Rönneberga tillsammans med Rönnerberga (såklart) och Lidingöloppet.

Rönneberga är en liten härlig pärla och den nya mtb-slingan med start från anläggningen, gör att det blir ännu härligare.

Vi nötte teknik, grunder blandat med stig och mörkerkörning. 9 av She Rides härliga ambassadörer gästade gruppen som bestod av drygt 40 cyklister och peppade ordentligt för Lidingö MTB 2016.

 

ronneberga-mtb-2 ronneberga-mtb-3 ronneberga-mtb-4 ronneberga-mtb-7 ronneberga-mtb-8 ronneberga-mtb-9 ronneberga-mtb-10 ronneberga-mtb-12 ronneberga-mtb-13 ronneberga-mtb-15 ronneberga-mtb-17 ronneberga-mtb-20 ronneberga-mtb-21 ronneberga-mtb-23 ronneberga-mtb-24 ronneberga-mtb-25 ronneberga-mtb-26 ronneberga-mtb

Boost your warrior ÖVNINGAR & TIPS TRÄNING

PT-Pernilla

Hon är bra alltså. Min Pernilla. Fast jag delar henne med en massa andra. Hon är så där fantastisk på att träna mig sådär som jag gillar. Idag körde vi funktionellt – som vi alltid gör.  Mycket för min stela cykelrygg. Också marklyft. Jag älskar marklyft. Jag gillar det mesta man kör med stång.

En grym övning för rörlighet i skulderblad och lite annat fint i ryggen är den nedan. En träpinne och en liten vikt i mitten. Startläge i golvet – hela vägen till rumpan och tillbaka fram igen.

 

upper-back-mobility-2

upper-back-mobility-4

upper-back-mobility

upper-back-mobility-7

upper-back-mobility-8

upper-back-mobility-9

KOST RECEPT

Frukosttips

Jag är ju en ”sådan där” som ganska lätt kan skippa frukosten. Nöja mig med en, två koppar kaffe. Jag får ofta påminna mig själv och se till att jag har lite guldkant på frukosten för att den ska bli av.

Har listat några av mina senaste favoriter med recept nedan och är, självklart, nyfiken på vad du gillar mest på morgonen.

 
 

Chiapudding

Kan jag variera i oändligheter och ger superbra näring att stå på.

chiapudding-2

Chiapudding med jordgubbar, torkad frukt och massa annat. Här är receptet.

chiapudding-hallon-6

En av mina absoluta favoriter är hallondrömmen – den har extra allt!

chiapudding-4

Eller så gör du det enkelt och bara slänger ihop med valfri mjölk, kanel, vaniljpulver ev kokosflingor. Låt stå minst 15 min och garnera med bär och allt annat.

 
 

Smoothie

Quickfixen och går att göra hur lätt och avancerat som helst.

smoothie-jordgubb-basilika-7

Jordgubb och basilika – sådan himla härlig kombination. Love it!

smoothie-green-3

Fräscht och härligt – power rakt in i själen. Drink your greens.  smoothie

Min favorit. Havremjölk, frusen banan, frusna hallon eller jordgubbar, proteinpulver med vaniljsmak, kanel, kardemumma och en STOR klick jordnötssmör. Funkar med blåbär med som nedan hade kokosmjölk i den nedan.

smoothie-blåbär-3 copy

 
 

Smoothie Bowls

Gör en smoothie men lite tjockare och sedan på med en massa härligt.

smoothie-bowl-7

Grönt – trixet är att ha i isbitar om alla grönsaker är färska. Här är receptet. acai-bowl Eller kör en variant med acai.

 
 

Overnight Oats

overnight-oats-chia-9 Med chiafrön – så enkelt och himla bra.

 
 

Glutenfriabullar

  rasberry-bread Mina favoriter med hallon. Ni vet de där Rocky åt en hel plåt av.

 
 

Gör din egen granola

raw-sprouted-granola Grodda din egen granola. Enklare än vad du tror.

 
 

Pannkakor

brunch-9 Gör dem med ngt mjöl eller helt mjölfria.

 
 

Det du har hemma

herbalstore-2

 

En macka med avokado och frukt. Hamnar mest och oftast på min tallrik på morgonen.

Vad käkar du till frukost?

TRÄNING

Snittblommor FTW

Jag älskar snittblommor. De får mig att drömma bort och ger liksom vardagen en kärleksfull liten knuff. Min favorit butik i Stockholm ligger på Norrlandsgatan – Floristkompaniet. Det är som att gå in i ett orangeri. Trendkänsligt och underbar personal.

Dagens bukett. Jag valde och de arrangerade. Älskar doften från eucalyptusbladen.

Vardagslyx liksom. Vad unnar du dig en vardag?

blommor-2