CYKELSPECIFIKT

EuroMTB

I förra veckan damp det ned en keps från EuroMTB som går av stapeln i helgen nere i Jönköping. Jag tror, efter att bara ha sett bilder fåra banan över diverse digitala kanaler, att det är en magisk bana och hejar såklart på våra svenskar som startar. Tävlingsarenan bjuder på fri wifi och fri entre och förmodligen galet bra väder.

Elna ger regelbundna updates – så är du nyfiken in och kika hos henne. Jag kommer vara på hemmaplan och ute på Lidingö är det tänkt, för långloppspremiär.

 

euromtb

Boost your warrior

Typisk bra månadsmiddag

Alla dagar i veckan är bra nog att firas. Idag är det måndag och jag älskar hummer. Så jag drog med mig ett gäng hem för att tacka pappa för att han putsar och fixar hemma.

Jag penslade över olivolja, pressad citron, hackad persilja, lite riven färsk vitlök, salt och svartpeppar. På med dem på grillen.

Vad har ni ätit ikväll?

hummer (1 av 1)-3 hummer (1 av 1)-5 hummer (1 av 1)-8 hummer (1 av 1)-9 hummer (1 av 1)-10

TRÄNING

Första dagen på veckan

Måndag. Första riktiga vår och försommarvärmen landade i Stockholm igår. Jag körde barbent och var för varm i början av passet och sedan efter några timmar när solen började gå ned, för kall. Fy tusan. Men sjukt härligt att känna ljumma vindar mot bar hud i början. Hurra för våren och sommaren alltså. Men satan (förlåt!) vad jag frös när jag kom hem. Stod i dunjacka och mössa och grillade.

Råder lite Stravahysteri i min omgivning. Strava vilken grej alltså. Önskar att jag kommit på det själv. Jag tycker är himla underhållande att för vissa så räknas inte passen om de inte hamnar på Strava. Jag använder själv Strava och gillar självklart att sopa hem QOMs och KOMs – men laddar långt ifrån upp alla pass jag kör. Så använda Strava nyfiket och smart – och pass räknas vare sig de ligger i någon social feed eller enbart i ditt eget träningsminne.

På lördag är det race. Premiär. Lidingöloppet och det ska bli över 20 grader.

Vaccination mot TBC och annat riktigt tråkigt som fästingar släpar med sig, är det något man ska ta?

Mamma och pappa är här och vi fixar alla trädäck runt huset med hjälp av pappa och högtryck. Solen ramar in vårt paradis. Så magiskt vackert.

Håret – det är inte kort längre. Har jag sagt det? Långt som tusan nu. Eller ja allt är relativt men ni fattar.

 

jessica-claren

 

KOST

Korianderskott

När jag var en sväng ute på Zetas handelsträdgård så såg jag små gröna skott som sköt upp i ett rustikt träfat. Eftersom jag är ganska nyfiken så var jag tvungen att kolla vad det var för något. Jag tänkte typ att det var någon form av ärtskott men det visade sig att det var korianderskott. MAGISKT gott att klippa över sallader, mackor precis som man gör med krasse.

Så himla skört och fint att ha i fönstret. Älskar nyspprunget grönt. Med andra ord så köpte jag med mig hem frön och fixade två bäddar hemma.

Kolla vad fint och gott att ha i sallader!

korianderskott-(1-av-1)

KOST RECEPT

Bananbröd från Risenta

När jag kom hem för någon dag sedan stod det ett bud från Risenta med tester på deras nya brödmixer. Du adderar bara några få ingredienser – som bananbrödet jag testade, tillsatte jag banan, olja, ägg.

Efter det hälls smeten ned i den medföljande pappformen som sedan åker in i ugnen. Smidigt och enkelt.

Resultat blev absolut godkänt. Mitt enda lilla minus är att de andra bröden som följde med innehåller dinkelflingor och med andra ord gluten.

Men helt klar tummen upp för enkelhet, resultatet och bra för kroppen!

Passar på och tipsa om mina egna recept på glutenfritt bröd. Här bullar med nötter och frukt, och såklart Nutbread som är underbar med ost och marmelad, och en av mina favoriter som går snabbt som tusan Rasberry Bread.

bananbröd (1 av 1)-2 bananbröd (1 av 1)