Menu

Du och jag

Vet ni, ni är fantastiska. Tack för att ni är här, jämt. Jag vet att många har önskat mer träningstips, så eftersom vi svänger in mot augusti och liksom den där bubblande nystarten, tänkte jag att ni skulle få komma med förslag på vad ni vill ha i bloggen i höst.

Jag har så klart tänkt lite, jag tänker så som det är nu men mera träningstips och övningsförslag. Vill ni ha filmer? Också fler rena konkreta faktainlägg.

Hörrni, det är faktiskt ni som bestämmer så hit me! Vi passar på och ha frågestund samtidigt, har ni något ni undrar, högt eller lågt, kör!


Chaturanga

I början (typ 1999) när jag yogade och gjorde vinyasa i en oändlighet, gjorde jag en sak ganska galet. Jag hade inte koll på min Chaturanga alls och var mer inställd på att göra en armhävning än att vara snäll mot kroppen och hjälpa den upp i bakåtböjningen som sen kommer.

När jag och Mo var i LA och yogade, så yogade jag för Kathryn Budig som också varit på Nike Blast, om jag minns rätt. She is a cool cat. Jag prenumerera på hennes nyhetsbrev och brukar bara snabbt skumma igenom dem. Idag klickade jag mig vidare dock till videon ovan och tycker att den är så bra och pedagogisk att jag vill dela med mig av den och också som Kathryn nämner är det så himla många som landar med ett magplask och inte riktigt gör rätt. Tänk på att yoga ska stärka din kropp och vara kärleksfullt, aldrig skada dig och skapa problem.

Bilden nedan är från Santa Monica i LA.

Yoga LA

 

Way to go IKEA

Ibland så blir jag stolt över att vara svensk. Petra delade en länk på Facebook som gjorde mig varm i magen.

Snälla IKEA gör samma sak överallt. Det behövs för våra fyrfotade vänner.

Rambo adopterade vi. När vi fick honom var tanken att de skulle släcka hans liv. Han var rädd och hade mist  tron på människan. Idag 10 år senare, är han en fantastisk livskamrat.

 

 

 

 

Isfrappe | frappe

Isfrappe | frappe

Jag älskar kaffe. Minns att första gången jag smakade det så tyckte jag typ tvärtom. Men nu är det mitt beroende. Det och mitt av och på förhållande till pepsi max är mina stora laster. Eftersom jag är tokkänslig för värme och att hälla i sig varm dryck inte är det smartaste så är en perfekt iskaffe fantastiskt.

Jag vill ha den skummad. Stark och lite söt.

Så här gör jag min, typ världens enklaste recept.

Beroende på glasstorlek får du 3-4 stycken.

I med ordentligt med is, fyll 2 glas kanske 3, i en mixer och  häll i 4 dl laktosfrimjölk. 5-6 espresso. Vaniljpulver och om du önskar lite rörsocker.

Mixa och servera!

 

 

Österlen

Österlen

Åh vad jag var besviken över min DNF. Det har lagt sig lite nu och på vägen ner till Österlen, ja jag har glömt och berätta att vi är på Österlen och hälsar på, så lyssnade vi på Husky och Isabelle Söderberg och mitt beslut kändes lite mer rätt. Men jag kan inte sluta gräma mig ändå. Vill TACKA alla som peppar och visat stöd här, på FB och Instagram. Jag skickar så mycket kärlek jag kan tillbaka.

Vi satte oss i bilen igår och liksom på söndagen lyckades vi tajma det så vi missade stormbyarna som svept över Stockholm de senaste dagarna.

Österlen är så himla fantastiskt vackert. Det slår mig varje gång vi har passerat Kristianstad och det smått sagolika landskapet öppnar upp sig och trollbinder med ett magiskt ljus.

Idag ska vi ut och rulla på landsvägarna och suga in landskapet.

skit också – DNF | engelbrektsturen

Jag var så himla pepp på att tävla idag. Sov bra i natt. Kroppen känns stark om än lite blåslagen. Annie har i vanlig ordning coachat mig fantastiskt och jag ville så gärna upp på pallen idag. J och jag packade oss in i bilen och åkte till Norberg och efteranmälde mig till Engelbrektsturen. Körde den i fjor men mindes inte speciellt mycket av banan, mer än en kaotisk start och själva slutet.

 

Jag tyckte starten var obekväm i år med. De borde starta startgrupperna med lite mellanrum för att minska kaoset. Jag gasade på lite första halvan och tyckte att kroppen kändes bra. Det lovade regnet kom 15 minuter innan start och försvann lika snabbt som det kom, istället för regn och svalka, gassade solen och det blev så klart varmt som tusan och rökigt från grusvägarna.

På flera ställen hade krossten lassats ut på vägarna och jag tror aldrig jag sett så många bryta pga punktering eller stå och byta slang.

Både huvudet och kroppen var med på banan hela vägen in till ett pyttelitet stökigt parti där jag inte hann se en sten och dök över styret och landade med huvudet i stenen. Klumpigt och extremt retligt. Just där och då kändes det bra och jag hoppade upp och gasade på. Ena handtaget hade lyckats bli sönderslamsat och det ömmade lite från min ena armbåge. I takt med att fler kilometrar passerades fick jag mer och mer huvudvärk för att sedan precis vid 6 mil, inte känna igen mig själv i hur jag körde. Jag fattade där och då ett beslut att det inte var klokt att köra vidare och bröt.

Nu i efterhand ångrar jag mig så in i helskotta och är ordentligt besviken. Jag har aldrig brutit ett lopp och är helt klart överrumplad av känslorna. Kände mig fullständigt värdelös faktsiskt. Men också glad så klart, att allt gick bra och övertygad om att jag gjorde rätt.  Men ändå, det var så nära mål.

 

 

Isglass med mynta och lime

Jag jagade formar i en evighet och hittade sedan i silikon på Leilas shop o Mood-gallerian. Lite overprised och i fel form (fick sådana där med fyrkanter), jag hade tänkt mig magnumformade glasspinnar för att göra det här receptet med en liten twist, men de får duga. Så morgondagens experiment blir nog ovannämnda recept men laktosfritt.

Isglassarna som jag slängde ihop imorse och försökte svalka ned mig med i dag är busenkla.

Du behöver

 • 1 flaska Brämhults jordgubb och lime
 • Saft av två limefrukter
 • 1 paket färska jordgubbar
 • och lite färsk mynta

Mixa allt utom juicen till en puré. Tillsätt juice och häll sedan upp i formar och frys.  Resultatet ser du nedan. Njut!

 

 

Ett nej är ett nej

Det är aldrig ok att vara rädd. Rädd för att snöra på dig löparskorna efter skymningen eller ta dig hem en sen kväll med inget eller flera glas rose i systemet. Onykter eller nykter.

Det är inte i heller ok att svensk lagstiftning friar och ser mellan fingrarna på handlingar som skär sönder all trygghet och sätter ärr på själen genom hela livet.

Ett nej är ett nej. Alltid. Även ett sådant som inte hörs.

Och hur kan man någonsin bedöma ett övergrepp som ”kortvarigt”, eller att längden på tightsen eller kjolen ska avgöra graden av våld. Att frågan – ”Vad hade hon på sig då” – för huvudtaget är relevant är ofattbart och skamligt.

Jag är rädd för det samhälle vi lever i och trött på att inte våga ta mig ut en ljummen varm sommarnatt själv på en runda runt Kungsholmen.  Jag vill inte alltid i heller behöva be mina vänner skicka mig ett sms när de väl kommit hem, så jag vet att de är i säkerhet.

Jag skäms och har en klump i halsen över att vi idag i Sverige 2014 fortfarande inte tar ställning.

Jag kan inte, aldrig någonsin förstå.

Bilden kommer ifrån Society6.

Husbygropen Blå lagunen Ekerö

Husbygropen Blå lagunen Ekerö

Stockholm slutar aldrig att fascinera mig. Vilken stad i världen har du så mycket natur runt knuten på. Igår letade vi klart vatten och en liten gömd pärla. På Munsö ligger ett gammat grustag, Husbygropen, som är fyllt med kristallklart turkost vatten.

Längs vägen är handskrivna skyltar och markeringar, lite så där härligt spartanskt.

 

 

 

Glutenfri tårta med chokladbotten

Glutenfri tårta med chokladbotten

Så himla enkel och lätt att göra. Toksnabbt fixat om du får oväntat besök. Glutenfri tårta med chokladbotten – chokladtårta helt enkelt.

Chokladbotten

 • 1 1/2 dl kokosflingor
 • 1 1/2 dl valnötter
 • 1 1/2 dl urkärnade daldar
 • 1/2 dl kakaopulver
 • I vaniljstång
 • 1 espresso (inte så raw)

Mixa först valnötter och kokosflingor till ett mjöl. Addera dadlar och övriga ingredienser. Skrapa ur vaniljstången först.

Forma till en deg. Tryck ut den i en form och in i frysen.

Chokladkräm

 • 2 msk jordnötssmör
 • 1 msk kokosolja
 • 3 msk kakaopulver
 • honung om man vill

Blanda allt ovan, addera honung för sötma. Ta ut kakan ur frysen och stryk på chokladkrämen. In i frysen igen.

Fyllning

Soyatoos Cocoswhip  eller Oatleys vaniljvisp. Riven mörk choklad och massor av färska bär. Vispa ”grädden” och riv chokladen. Ta ut kakan ur frysen och lägg på fyllningen. Servera direkt.