KOST RECEPT

Snabba frukostbullar med morot och äpple

bullar-4-klar

Grunden till receptet hämtade jag hos Hanna. Gjorde om det lite efter vad jag hade hemma och resultatet blev superbt bra – tack Hanna för inspirationen.

1 dl teffmjöl
1 dl havremjöl
2 tsk fiberhusk
3 tsk bakpulver
uns salt
2 msk rapsolja
2 1/4 dl mandelmjölk
1/2 dl rivna morötter
1/2 dl rivet äpple
1 dl blandat pumpafrö, linfrö och solrosfrön

Blanda alla torr ingredienser väl och blanda sedan i de blöta. Låt smeten stå en liten stund så fiberhusken får binda den samman. Blöta dina händer o forma bullar. Strö över frö och in i ugnen. Grädda i ca 20 min i 175°. Hanna fick 7 bullar av degen ovan jag fick 5. Så det beror på hur stora du vill ha.

bullar-5-klar bullar-8-klar

TRÄNING

Hon är till salu

Min fantastiska cykel är till salu. Världens bästa pärla kan bli din. Hon är helt nyservad. Bakdämpare utbytt. Lager nya osv. Hon är helt enkelt i toppskick.

 • S-works Era 2016 i storlek L (M herr)
 • Bromsar XTR
 • Nyservad braindämpare bak
 • Kan leveras med SRAM XX1 1/11 eller SRAM Eagle 1/12 (Eagle är använt 5mil, XX1 har ny kedja)
 • Pris med XX1 59.000kr och kan diskuteras

era2016-2

TRÄNING

7 dagar till november

Det gröna går långsamt ur naturen. Idag har det regnat och varit grått. Jag har jobbat hemifrån och tog en paus på lunchen och sprang runt på min halvö. Den där rundan som är 8 km och tokigt många höjdmeter. Senare nu ikväll sprang J med Rocky. Den enda som inte har sprungit i familjen är Rambo. Han förtjänar att ta det lugnt, han är trots allt mest troligen 15-16 år.

Jag är glad att det snart är november – vilken grej va! Månaden alla avskyr. Jag älskar november och just nu av många anledningar.

Jag kommer dra igång min vinterträning ordentligt. Trodde aldrig jag skulle se framemot att trampa i sken av cykellampa och i regn, som jag gör just nu.

Jag fyller år. Älskar ju att fylla år. Jag vill ha kalas med massor av presenter. Som ett litet barn. Men tycker det är ganska härligt. Åh, vill skriva en önskelista med!

Rött vin, bastu, brasa, uppkrupen i soffan med filt – allt det där är allra bäst när det är ruggit ute.

Den där klara krispiga luften som inte kommit nu i oktober eftersom det varit så varmt, den kommer ju då mest troligen i november. Ännu bättre ju!

Vad ska du göra i november? 

 

lov-2 lov

TRÄNING

Sthlm CX från linsen

I lördags var det 4° och regn i luften. Men uppehåll fram tills Herrar Elit startade på Stora Skuggan, sedan blev det lite blötare. CycloCross race – UCI-klassad, med gästande stjärnor som Emma Johansson. Vi var där från Specialized och supportade våra och alla åkare. Kylan åt sig in innanför kläderna in i märgen och jag landade rätt genomfrusen hemma i soffan på kvällen.

Jag är sugen på cyclocross. Riktigt sugen. Nästa år, vad tycker ni?

cx-sthlm-2 cx-sthlm cx-sthlm-38

cx-sthlm-22 cx-sthlm-36 cx-sthlm-35 cx-sthlm-34 cx-sthlm-33 cx-sthlm-29 cx-sthlm-28 cx-sthlm-21 cx-sthlm-20 cx-sthlm-18 cx-sthlm-17 cx-sthlm-15 cx-sthlm-13 cx-sthlm-9 cx-sthlm-6 cx-sthlm-4 cx-sthlm-5

TRÄNING

Saker som du behöver i ditt liv

Alltså det är så himla självklart ibland. Men det finns saker som gör livet bättre. Härligare och leva. Här är några av dem.

 • Mjukisbrallor. Älskar dem.
 • Någon i ditt liv som du kan gapskratta med.
 • Unna dig saker med lite guldkant. En dyr ansiktskräm, en tokigt gott rött vin, en påse fredagsgodis på en måndag med gott samvete.
 • Älska dig själv. Du är det bästa du har.
 • Hundar. Jag älskar mina fyrfotade vänner med päls. Villkorslös kärlek.
 • Dagar utan smink.
 • Träning som gör dig stark på riktigt.

 

 

_dsc3936-2