Menu

Jessica Claren A Big Heart and SoulIt's like Rocket Fuel for your body

Scroll down

Healthy Living

Det har poppat upp en logga i headern, footern och en liten flärp nere till höger. Ett litet hjärta i mitten. Alla leder till Healthy Living. Min blogg ingår numera i ett nätverk där alla vill göra något större, något som handlar om hälsa, på riktigt. Att må bra. Från insidan. Att tvätta bort alla osunda ideal och göra något större, för oss själva.

I nätverket hittar du Sara , Erika,  Kristin, Kristina, Kayo, Cissi och min blogg.

Jag hoppas att vi tillsammans kan göra något riktigt bra. Jag vill så himla gärna ha er feedback på siten och allas bloggar så vi kan göra den så bra som möjligt.

grupp kopiera

#myfababs – för att alla magar är vackra

Nu får det vara nog. På riktigt.

Jag ställer mig sidanom Emma Igelström som under loppet av 6 timmar har nästan 900 likes på Instagram efter att hon rutit ifrån med #myfababs.

Igår kom hennes dotter, 7 år, och frågade varför man var tvungen att ha rutor på magen för att vara stark.

Och det är sorgligt men sant. Det var länge sedan jag hörde någon kvinna (framförallt kvinna) säga att jag älskar min kropp precis som den är. Oavsett ålder. Det gör mig ledsen, på riktigt.

Jag vill att vi säger stopp nu. Att vi faktiskt försöker göra något för oss alla. Något som gör att vi slutar föda ett osunt ideal som inte någonstans bidrar till hälsa och lycka.

Min kropp har jag alltid inte varit bästis med. Jag ha absolut inte alltid tyckt att den är fantastisk och inte i heller kunnat se hur fascinerande den i varje sekund alltid servar mig. I vått och torrt. Jag har tränat mig att borsta av mig bruset runt omkring som ruckat mitt självförtroende och nu vet jag, att min kropp är fantastisk. Med extra kilon eller utan. I vilken form den än kommer i.

Allas kroppar är fantastiska. Faktiskt. Vackra.

Jag väljer att följa Emma och göra något jag nog aldrig trodde jag skulle göra, men ta en bild på min mage. Så här ser den ut. Min blogg står för allt som inte är hud eller utseendefixerat, det är första gången sedan bloggens födelse 2008 jag visar min mage. Jag har valt bort det för att i min värld är det insidan som räknas. Alltid. Jag vill understryka det.

Det här ÄR min mage. Full med födelsedagsfirande. Just nu inte alls pepp på att träna. Fast det står på agendan.

Den har vunnit SM-guld. Sprungit och simmat snabbt som tusan. Den har hoppat tuck jumps inne i Globen, skrikit efter mat och varit proppmätt. Den har blivit utskrattad när jag försökt dansa och den har fisit och skrattat med mig. Den är en del av mig och den som hjälper mig på traven att göra allt jag vill.

Jag gör ett statement. Jag duger precis som jag är. Du duger precis som du är. Vi duger! Vi är ok! 

Bilden är pixlad efter det att det skapades en debatt om min mage på helt fel sätt, där huvudbudskapet glömdes bort- du hittar min post på instagram @jessicaclaren.  Jag vill igen säga att du och jag är vackra och i mina ögon är alla alltid ok. 

minmage kopiera

Det här borde vara på din lista denna veckan

Idag har det rasslat till. Jag har massa planer med bloggen för att ni ska få så mycket som möjligt ut av att hänga här inne. Och jag betar av min lista av saker som är bra för hela mig. Och dig.

Du borde ha något (eller allt!) på din lista denna veckan.

Mauds pod där hon pratar med grymma och fantastiska atleter. Har du lyssnat på dem? Jag påbörjade podden med Johan Olsson igår.

I morgon säger det boom, boom … BOOM. Typ vid kvällskvisten. Håll utkik!

> Jag streamar Johanna Andersson LIVE just nu och när hon pratar och presenterar talarna på TEDx.

> What goes around comes around – jag är så övertygad om det. Bomull i magen, värme i hjärtat och snälla ord kommer alltid att vinna i längden.

> Träna något som gör dig glad och kroppen lycklig. Inte något som du känner att du måste eller borde.

Rensa bort sådant som ligger o skräpar. Dåligt samvete, måsten, saker som gått ut i kylen, försmå eller förstora kläder. Ut med det! Gör plats för nytt!

Du verkligen borde göra mina nyttiga Bounty Bars – recept kommer imorgon!

> Jag fyller år på torsdag. Nu kan ju inte alla göra det. Men fira något. Vad som helst. Det finns alltid något att fira.

 

are4

Healthy apple snacks

Snabbaste snackset och tokigt gott.

Du behöver valfritt nötsmör – jag använde jordnötssmör, kokosflagor, kanel, mörk choklad och hackade valnötter. Också äpplen förstås.

Kärna ur och skiva äpplena så att hålet där kärnhuset varit är i mitten. Pudra över kanel. Bred på nötsmör. Strö över kokos, choklad och nötter. Klart

healthy-apple-snacks-2
healthy-apple-snacks-4
healthy-apple-snacks-6
healthy-apple-snacks-8
healthy-apple-snacks-11

Choose your winter

När jag landade ikväll på Arlanda var det riktigt bitigt kallt. Jag stod och huttrade när jag väntade på att bli upplockad. Jag längtar lite efter de där krispiga turerna i löparspåret och på cykeln. Välkommen vinter – jag e redo!