Menu

Vinnaren till startplatsen i Cykelvasan

Vinnaren till startplatsen i Cykelvasan

Nu har jag dragit en vinnare. Vi skrev ner alla namn på papper och la dem i en burk.

Skakade om den och hällde ut alla i en hög på golvet. Drog en vinnare och lotten föll på – trumvirvel – Elin Carlsson!

Miljoner grattis Elin!

Maila mig på jessica@jessicaclaren.com så lotsar jag dig vidare.

You got the power

Träna när det är varmt

Det är varmt nu. De första veckorna med smått ryckigt sommarväder med känsla av höst är utbytt till högsommarvärme och tropiska nätter. Ganska ofta ser jag många som är ute och springer mitt på dagen, när solen står som högst och temperaturen för dagen har nått sitt totala max, varje gång blir jag lika förundrad. Om man inte ska tävla under de förhållande som råder just mitt på dagen med stekande sol och värme, ser jag ingen anledning till att belasta kroppens system så hårt.

Mitt bästa tips till dig, är att vänta med att ge dig ut och springa, cykla (även om du får en viss avkylningseffekt av vinden) eller vad du nu ska göra, tills det är kväll och solen gått ner samt att temperaturen gått ner lite, eller ge dig ut tidigt. Var snäll mot kroppen.

Vänj dig vid värmen successivt och lyssna på kroppens signaler. Var lyhörd helt enkelt och planera din träning smart.

Och så klart se till att hålla balansen i kroppen med salt och vätska i schack. Drick varken för lite eller för mycket helt enkelt. Och tycker du det är svårt att veta när och hur, fråga så ska jag reda ut begreppen.

 

vatten

 

 

En dag på berget

En dag på berget

Downhill i Åre

I dag packar vi bilen o kör hem till ett stekhett Stockholm. Det har varit som en dröm uppe i Åre. Det är så vackert att det gör ont. Och jag har första gången någonsin, kört Downhill. Liksom nästan som att åka skidor fast på cykel. Och så klart, fantastisk bra teknikträning. Dessutom mycket jobbigare än vad man tror. Och kul.

Åre har visat upp sig från sin absolut bästa sida. Högsommarvärmen har lämnat mig flämtande på stengolvet på kvällarna och huden är så där lycklig efter att ha fått lapa sol.

Mr Åre och en av tre bakom WorkOut Åre, dessutom vår guide längs Pilgrimsleden i går.

J – överlycklig. Han ser inte så glad ut på bilden. Men han har inte velat missa en sekund på berget. Typ direkt uppe när liftarna öppnade.

Coachen.

Jag, Annie till vänster.

Alltså utsikten, kolla utsikten. Visst är det så vackert att det gör ont? Högst upp på ”Easy Rider”.

Vackert hela vägen in i hjärtat.

Downhill i Åre

Downhill i Åre

Dag i soldis. Bara solar på morgondagens prognos. Bilder säger mer än ord. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[oar:e]

[oar:e]

Igår packade vi in oss i bilen och styrde kosan mot Åre. Skitdagen är bortblåst och jag ska få träna Downhill och få en massa tid på min mtb. Och framför allt träffa den här och den här.

Njuta av Åre och medhavsvärmen som bäddar in hela Åre.

Skitdag

Jag fick ta ett sådant där himla trist beslut att inte köra Mörksuggan och istället se till att bli hundra procent frisk och ladda för kommande tävlingar. Det är så himla lustigt hur man kan vara så okonsekvent i resonemang med sig själv, när man vet precis de rätta svaren, egentligen.

Jag vill så gärna köra, jag får typ ont i kroppen av att vara stilla samtidigt som jag vet att jag hade gett vem som helst i min närhet rådet att avstå att tävla och blicka framåt.

Eftersom jag kände mig som ett barn som inte fick sina klappar på julafton, fick min eminenta coach Annie bolla med mig hela dagen.

Jag har alltså blivit förkyld igen. Kom på benen i söndags och kunde träna på bra fram till torsdag då jag blev snorig och febrig. Hela jag var inställd på att tävla. Så idag har jag surat. Medans hela världen verkar ha badat i solsken.

Saker sätter sig i själen och kroppen. Och min sorg med Zorro tar ut sin rätt, samtidigt som jag varit dålig på att vara konsekvent med att fylla kroppen med bra energi. Jag erkänner – jag har slarvat. Och idag fick jag sota för det.

Med andra ord har jag idag haft myrkryp i benen, hjärtat och inte minst i huvudet. Idag har varit en sådan där dag jag inte varit som starkast. Inte alls faktiskt. Och jag tänker att det faktiskt är bra att jag skriver och berättar om det. I vår värld med blogginlägg där vi ganska ofta visar en bästa sidan av oss själva, kan det vara hälsosamt att skriva om en riktig skitdag.

Så idag har varit en skitdag.

 

Lets go nuts!

Lets go nuts!

Gluten free Peanut cakes

Ger ca 20 st kakor

 • 2 dl havregryn
 • 2 dl bovetemjöl
 • 2 tsk salt
 • 2 tsk kanel
 • 1 msk bakpulver
 • 1 1/2 dl flytande honung
 • 3 msk kokosolja
 • 2 dl jordnötssmör
 • 1 dl tahini (pasta av sesamfrö)

Mixa havregryn så du får ett ”mjöl”. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Ta fram en kastrull och blanda övriga ingredienser. Värm på svag värme under omrörning tills dess att allt blandats. Blanda ned smeten i mjölblandningen.

Klicka ut smeten och forma runda kakor. Tryck till en gång med en gaffel.

Grädda i 10 min i 175°. De ska vara mjuka när du tar ut dem. Låt svalna.

 

 

Save the date – Tight of the Moment

Save the date – Tight of the Moment

Snart kommer de igen – Nikes limited edition tights. Som vanligt så vill jag ju ha dem. Pjuh.

Save the date11 julinike.com 

 

Raw Buckwheat Walnut porridge

Raw Buckwheat Walnut porridge

Jag gillar Green Kitchen Stories. Bilderna är helt fantastiska och recepten är sådär härliga som jag gillar. Ändå så kan jag liksom inte låta bli att ändra lite. Jag har generellt svårt för frukostar och min nya grej för att lura mig själv till att bli förtjust är att göra dem vackra och lite innovativa. Igår slängde jag ihop Raw Buckweat Porridge från Green Kitchen Stories. Glutenfri och fullt med pulserande näringsämne.

Om du vill få den riktigt bra så förbered den kvällen innan, så att bovetet och nötterna får dra lite längre i vatten.

Raw Buckwheat Walnut porridge

 • 1 dl bovete
 • 1 dl valnötter
 • saft från en apelsin
 • 2 urkärnade äpplen
 • kardemumma, kanel och vaniljpulver efter smak

Topping

 • Bipollen
 • kokos
 • färska bär
 • honung
 • valfritt nötsmör

 

Lägg valnötter och bovete i varsitt separat kärl. Blötlägg med dubbelmängd vatten i åtminstone 1 timme – gärna över natten.

Häll av resterande vatten och lägg alla ingredienser i mixern. Mixa allt tills ni får en slät gröt.

 

Håller sig 3-4 dagar i kylen.