Menu

Bästa musiken?

Delar av listan på min ipod – vilka är dina favoriter just nu?

Spellistan

 • Chandelier – Sia
 • Din Soldat – Albin
 • Trumpets & Flowers – Uner
 • Hey Now (Tensnake remix) – London Grammar
 • Do it Again – Robyn
 • Sooner or Later – Adrian Lux
 • Never say never – Basement Jaxx
 • Wild – Jessie J
 • You Would – Thomas Schwarz
 • I See You – Cuebur

 

jessica-rambo-pipersgatan

Monday blues

Igår skulle vi köra långpass i Hellas. Vi fick punka och J vurpade ordentligt. På kvällen vred jag till huvudet och fick nackspärr. Nu när jag var ute och sprang fick jag en låsning i bröstryggen så jag inte kan andas.

Alltså det blir inte alltid som man tänkt sig. Men hade en grym klocka iaf från Tom-Tom på mig och en sjukt bra spellista.

Glutenfria scones

Glutenfria scones

Kajsa delade ett recept på scones på Facebook och jag tog det, gjorde om lite grann. Trollade fram ett glutenfritt bröd med bovete. Bytte ut lite mer, bla mjölk och mjöl och fett. Fick superhärliga fluffiga frukostbröd, glutenfria och laktosfria.

Recept glutenfria scones med morot

Du behöver

 • 2 dl bovetemjöl
 • 1,5 dl ”all purpose floor – gluten free” (går bra med rismjöl eller liknande med).
 • 1/2 dl linfrö
 • 1/2 dl pumpafrön
 • En riven morot
 • 2 tsk bakpulver
 • 0,5-1 tsk salt
 • 2 dl Oatly havremjölk
 • 3/4 dl kokosfett

Blanda alla torra ingredienser. Rör ned morötter, kokosfett och havremjölk.  Ut med smeten på ett bakplåtspapper. Håll den en halv cm tjock. Markera 10-12 rutor med en kniv. In i ugnen i ca 15 min på 225°.

 

recept glutenfria scones

recept glutenfria scones

En till ska ut ur stallet

Tarmacen har fått en ny lycklig ägare. En till cykel ska ut nu för att två andra ska få komma in. Tyvärr min underbara skapelse. Det finns inte plats eller tid att cykla på den.

Custombygge. Nytt styre på, se bilden där styret flätas med läder och rosa snöre.

Single speed eller fixie – du väljer. Obs – Rambo följer inte med på köpet.

Maila jessica@jessicaclaren.com vid intresse.

 

 

 

 

 

 

LOVELY September

Idag är det sådan där härlig krispig luft. Första vibbarna av september. Det andas höst och sådana där härliga träningstimmar i klar luft och i rusk som brukar göra att man känner sig sådär riktigt nöjd när man landar i soffan.

Saker som man kan göra idag

 • Tävla om en startplats till Helsingborgs maraton och lyxig övernattning, förstås. Här hittar du mer om tävlingen.
 • Testa Tauff tillsammans med mig och Madde den 11 september. Skicka ett mail till mig på jessica@jessicaclaren.com och anmäl dig. Märk med ”Tauff” i ämnesraden.
 • Gör något gott för din insida. Kika på mina recept här.
 • Planera en grym månad i september. Gör en kalender med en massa härligheter – typ en sådan Sara tipsar om här.
 • Boosta dig genom att kika på Pinterest. Jag finns här.
 • Unna dig något snuskigt dyrt. Jag vill ha ett par örhänge från Stone Paris.
 • Ta en träningsfri dag och bara njut. Köp ett gott vin och njut av det ikväll med en god vän.

 


 

Original Mineral Hair Products

Original Mineral Hair Products

Jag blir ofta förtjust i grejor som är snyggt förpackade både på utsidan och insidan. Jag är smått förälskad. Grymma produkter med omtanke längre än varje hårstrå. Och sen luktar de ljuvligt.

Halleluja för Original Minerals Hair Products helt enkelt. Helt utan parabener, sulfater, MIT, propylen glycol och inte testade på djur.

Jag tänkte att vi ska lotta ut ett kit, vad vill ni helst tävla om, schampo, balsam och inpackning eller stylingprodukter? Eller kanske både och?

orignal mineral hair products

orignal mineral hair products

Topping till gröten

Topping till gröten

Vet ni, jag har börjat äta frukost. Nästan varje dag. Efter en ivrigt påhejad coach i Annie.

Jag kokar min havregröt med lite proteinpulver och en klick jordnötssmör och sen gillar jag att pimpa den genom att toppa den snyggt.

Favoriten är i alla fall att ha kokosflakes och sen något till. Dagens gröttopping var med, förstås, kokosflakes, pumpakärnor, linfrö och granatäpplekärnor (långt ord).

Vilken favorittopping har du? 

 

 

Instruktörsrollen

Det här med att vara instruktör och kunna portionera ut sin energi rätt och samtidig leverera en outstanding upplevelese på varje klass du kör och dessutom kunna träna själv – med kvalitet, är en extremt svår ekvation och balansgång som få lyckas få till. Oftast läcker det energi någonstans.

Jag anser att många av oss tar på sig och kör för många klasser. Och det är klart, är det din inkomstkälla så måste du kanske ha extremt många klasser i och med att ersättningsmodellen och branschen i sig inte är mogen för en realistisk lön. Det i sig, är ett tragiskt faktum där vi alla måste hjälpas åt att utmana våra arbetsgivare och kräva skäliga löner för de jobb vi åtar oss.

Jag är övertygad om att det är omöjligt att ge den där extremt härliga upplevelsen varje gång, oavsett din lägst nivå eller hur duktig du är, om du inte ser till att ha andrum mellan klasserna och kunna lägga tid på egenträning, utveckling och inspiration sidan om ditt instruerande.

Att köra klasser, alltså instruera, ska aldrig vara din egen huvudsakliga träning. Det är ditt jobb. Arbetsgivare och schemaläggare borde också tänka till och inte alltid bara låta guldkornen ta så många klasser som möjligt. I slutändan kommer det inte gynna varken instruktören, medlemmarna, verksamheten i stort eller den enskilda anläggningen.

Jag fick frågan hur jag tänker, hur jag gör och hur jag hinner återhämta mig mellan mina klasser.

Jag har valt att dra ner ordentligt på antal klasser de senaste åren i jämförelsevis med för flera år sedan då jag var extremt fokuserad på att köra så mycket som möjligt för att få bäst utveckling.

Istället vet jag idag att det inte fungerar. I alla fall inte för mig och faktiskt nog inte för så många. Du kommer för eller senare bränna dig själv i båda ändarna om du inte tänker en eller två gånger till.

I höst har valt att köra 2 fasta klasser och sedan leda Spring på onsdagar. Utöver detta coachar jag och tränar personalen på Nike 2 gånger i veckan samt har några enstaka uppdrag där jag coachar och tränar individer. Många helger är jag uppbokad på jobb. Detta i jämförelsevis med 12 klasser i veckan som jag hade i ett ogenomtänkt ögonblick för flera år sedan. Det som är viktigt att tänka på är att jag är egenföretagare, hade jag haft ett ”vanligt jobb” hade jag fått skära ner på uppdragen.

Jag har valt att göra så här för att:

 1.  Kunna fokusera på att alltid leverera 100%
 2.  Hinna ladda batterierna för att ha energi att instuera och ge deltagarna allt och lite till på alla klasser jag kör. 
 3.  Få in vilodagar. 
 4.  Få in kvalitativ tid till träning. Egenträning. 
 5.  Frisätta tid att sy ihop och hitta inspiration till att skapa klasser. 
 6.  Ha ett liv sidanom träningen för att förstärka alla ovanstående punkter. 

 

 

Spring med oss!

Spring med oss!

Jag och Claesson (aka Mattias) kör igång vår löpargrupp inför hösten nästa vecka. Vi har längtat så himla mycket efter världens bästa gäng.

Och jag kan inte nog understryka att verkligen ALLA i princip kan vara med. Det enda kravet vi har är att du kan jogga lugnt 2 km. Sedan ser vi till att alla får ut det bästa av varje träning. Ingen ska någonsin ska känna sig otillräcklig. Utan vara boostad till tårna och tänderna med ren löparglädje. Varje onsdag klockan 18:00 öser vi ut kärlek

Claesson och jag kan rysligt mycket om konditionsträning och alla små detaljer som gör din kropp gladare när du springer.  Vi tror. Eller vi vet. Att har du kul när du tränar då kommer du också få resultat och fortsätta. Vi vet att gemenskap och att hålla sig ”up to date” inom träningsfysologi är simsalabim för hjärtat och lungorna.

Vi springer varje onsdag klockan 18:00. Alltid intervaller och alltid en röd tråd genom alla upplägg under hela terminen. De bygger på varann kan man säga. För att du ska bli bättre, så klart.

Du behöver komma ombytt. Väska kan alltid lämnas. Kom!

Ni registrerar er här och du går med i gruppen här.

Epic Lux

Det är höst i luften. Den där magiska tiden på året när luften förvandlas till krispig och klar. Allt vibrerar nystart, omstart, fortsättning eller något nytt. Jag tycker förresten att man aldrig ska ”start om”. Livet är som livet är och allt är alltid en fortsättning, det som ligger bakom dig vare sig det är träning eller något annat har format dig.

Det brukar också svämma över av nya snygga träningskläder. Nike har uppdaterat sina tights och  börjat använda ett annat material som är helt magiskt skönt och sitter precis så där som det ska sitta. 5 tummar upp helt enkelt.