Menu
RECEPT / TRÄNING

Raw Sprouted Granola från Green Kitchen Stories

Grundreceptet ser lite annorlunda ut. Jag har tex tagit bort quinoan och lagt till kanel och lite nötter. I och med att bovetet groddas tar det lite tid att göra granolan. Men det är värt väntan.

För att göra Raw Sprouted Granola behöver du

1-2 dl Helt bovete

1 dl Mandlar

1 dl Pumpakärnor

1 dl Linfrön

1 -2 dl Dadlar – kärnfria

1 dl Aprikoser

1/2 dl Gula sultanrussin

Kanel & vaniljpulver

Så här gör du

Blöt bovetet över natten. Skölj. Häll över bovetet i en burk. Sätt ett nät av något slag där vattnet kan rinna igenom över öppningen. Jag använder alltid kompresser som jag vecklar ut. Sätt en gummisnodd om öppningen. Vänd på burken och låt den luta i en skål så vattnet kan rinna av. Ställ mörkt ett till två dygn så att groddningsprocessen börjar.

1-2 timmar innan

Blötlägg allt annat utom kryddorna i separata kärl.

Skölj av allt och blanda med ordentligt med kanel och vaniljpulver i en bunke. Bred ut på bakplåtspapper och in i ugnen på lägsta värmen. Jag kör på 50°. Låt stå i 6-8 timmar så granolan får fin färg.

Ta ut o låt svalna. Förvara i burk.

 

[insert]

 

[/insert]

[insert]granola-14

[/insert]

[insert]

 

[/insert]

0
About Author

a stunning soul. fabulous spirit. a body as a temple. everything united in the biggest heart. thank you for visiting. remember to stay true to yourself and embrace your inner warrior.

5 Comments

 • Hannah
  25 juni, 2014 at 10:53

  Smakens! :D

 • Cicci
  25 juni, 2014 at 14:22

  Hej Jessica!
  Lite off topic här, men jag undrar kommer du att fortsätta köra pass på SATS i höst? Ta det som en stor komplimang, men jag måste veta hur det är med favoritinstruktören innan jag bestämmer om kortet ska förlängas :)

 • jessica
  26 juni, 2014 at 8:41

  Cicci – det kommer jag! Blir glad i själen av din kommentar.

  KRAM
  J

 • […] söta smaken. För ännu mer mättnad – klicka i kvarg, nötter och frön. Eller testa den här granolan från Jessica – to die […]

 • […] Grodda din egen granola. Enklare än vad du tror. […]

Leave a Reply